• Periodisme polític: els guardians de la democràcia

  Curs on line en directe

  Objectius del curs

  El curs pretén reflexionar sobre el paper del periodisme polític en la seva funció de vigilància de la democràcia, les dificultats que afronta, i les tècniques que es fan servir per arribar a la informació. Farem una menció especial al tema de les fonts, que és cabdal en aquesta especialitat de periodisme, i farem una aproximació al sistema polític català i espanyol.

  Programa

  • Quin paper juga el periodisme polític en les democràcies avançades
  • Com treballar amb les fonts en periodisme polític. La guerra de baixa intensitat entre periodistes polítics
  • Com escriure una notícia sobre política. Un exemple pràctic
  • El mapa polític català i espanyol. Un sistema que arran de 2014 encara no ha trobat l'estabilitat

  Metodologia

  El curs combina l’explicació de conceptes teòrics amb exemples pràctics del treball del periodista. Es planteja com a un seminari obert a la participació de l’alumnat.

  Destinataris

  El curs s’adreça a periodistes o professionals de l'àmbit de la comunicació corporativa que tinguin interès en saber com es treballa en una secció de Política d'un mitjà de comunicació.

  Professor

  David Miró i Molés. Subdirector del diari ARA especialitzat en l'àmbit de la política. També és professor de Periodisme Polític a la Universitat Pompeu Fabra. És llicenciat en Filologia Catalana (UB) i Periodisme (UPF). També col·labora amb Catalunya Ràdio com a analista polític. Abans de l'ARA ha treballat a COMRàdio, l'Avui, El Periódico, El País i va ser delegat de Público a Catalunya.