• Postproducció digital de fotografia documental - Nivell avançat

  Objectius del curs

  Quan les imatges passen de ser la crònica objectiva d’uns fets a una eina comunicativa més complexa i subjectiva, la postproducció adquireix encara més importància. Significa el pas final d’una obra i determina l’estil del treball, alhora que dóna suport i emfatitza el discurs del contingut.

  L’èxit d’un comunicador visual a l’hora d’aconseguir transmetre i narrar passa necessàriament per controlar les eines que té a la seva disposició per convertir els missatges en un relat gràfic.

  L’objectiu d’aquest curs és que els participants adquireixin els coneixements necessaris per posar les eines de Photoshop a disposició de la seva creativitat.

  Programa

  • Introducció als diferents estils fotogràfics en blanc i negre i en color. Interpretació i reinterpretació de les fotografies.
  • Ús de les diferents qualitats de la imatge en el discurs visual.
  • Descripció de fluxos de treball per aconseguir un resultat coherent a nivell visual. Diferents fluxos per a diferents estils.
  • Ús avançat de les eines de retoc selectiu de Camera Raw.
  • Edició especialitzada i selectiva per capes.
  • Igualació de projectes. Color i B/N.
  • Com afegir plasticitat a les fotografies digitals.

  Comptarem, en una de les sessions, amb la participació de ME-MO magazine, plataforma multimèdia fundada per un grup de fotògrafs de reconeixement internacional (com són Fabio Bucciarelli, Manu Brabo, José Colón)​ que combina fotografia, vídeo, text, infografia i animació 3D.

  Metodologia

  El curs es desenvoluparà de forma eminentment pràctica. Els participants han d’aconseguir, després de les 4 sessions de 3 hores, finalitzar el curs construint un reportatge amb caràcter personal. Cada participant ha de treballar sobre un mínim de 6 imatges que ha de portar.

  Requeriments

  Cal un nivell intermedi d’ús de Photoshop i de tractament d’imatges mitjançant capes de manera selectiva.

  Cal assistir amb un ordinador portàtil equipat amb Adobe Photoshop CS6 o superior, Adobe Bridge, el plug-in actualitzat de Camera Raw i Alien Skin Exposure 4 o superior.

  Els participants han de portar 6 o 8 arxius RAW per treballar durant el curs.

  Destinataris

  Fotoperiodistes, reporters i fotògrafs amb un mínim d’experiència en retoc digital fotogràfic que volen aprofundir i ampliar les seves capacitats de tractament digital de les imatges.

  Professors

  Eduardo Matas

  Llicenciat per la UPC en el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimedia. Post productor de fotografia digital i tècnic audiovisual al laboratori Addretouch des de 2012.