El periodisme mòbil (o Mojo, de l’anglès Mobile journalism) és una disciplina que permet als periodistes treballar de manera més àgil, creant i distribuint continguts directament des del seus telèfons intel·ligents. L’equip necessari per crear i editar vídeos, fotografies o àudio amb un telèfon és més petit, lleuger i econòmic que l’equipament d’un periodista “tradicional”. Però no es tracta només d’això: el periodisme mòbil ens permet treballar amb noves narratives, específicament pensades per a ser consumides també a la petita pantalla d’un telèfon, a través de les xarxes socials. En aquesta càpsula farem una introducció al periodisme mòbil i donarem consells pràctics per treballar de forma eficaç.
1. Principis del MoJo
2. Mobile Storytelling. Com explicar històries amb un mòbil?
El curs consta de vídeos que es podran consultar en qualsevol moment durant el curs. No inclou tutoria del professorat.
L'horari indicat al marge dret és orientatiu. Com els vídeos estan enregistrats, l'alumnat pot accedir als materials els dies i hores que prefereixi fins a la data de finalització del curs.
Professionals i estudiants relacionats amb la comunicació que vulguin millorar la producció de continguts multimèdia amb el seu smartphone.
Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.
19/09/2024 Barcelona |
19/09/2024 Barcelona |
13/09/2024 Sant Cugat del Vallès |
13/09/2024 Barcelona |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20