Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat emergent tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa, i que té les principals fonts mundials expertes a Catalunya (Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda i altres).
A diferència de l’anterior curs impartit al Centre de Formació i Desenvolupament, que donava una visió global de la comunicació i la gastronomia i s’enfocava especialment a textos com les notes de premsa, aquest nou curs es centra en els gèneres de la crítica i el reportatge.
El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.
És recomanable assistir al curs amb ordinador portàtil, perquè les pràctiques es faran conjuntament de manera presencial.
El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta especialitat emergent i amb futur a Catalunya.
Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Fa classes de l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i és professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.
02/10/2024 Barcelona |
01/10/2024 Barcelona |
01/10/2024 Barcelona |
01/10/2024 Barcelona |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20