• Redacció de crítiques i reportatges de gastronomia

  Objectius del curs

  Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat emergent tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa, i que té les principals fonts mundials expertes a Catalunya (Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda i altres).

  A diferència de l’anterior curs impartit al Centre de Formació i Desenvolupament, que donava una visió global de la comunicació i la gastronomia i s’enfocava especialment a textos com les notes de premsa, aquest nou curs es centra en els gèneres de la crítica i el reportatge.

  Programa

  1. Com redactar sobre gastronomia.
  2. Principis bàsics de la redacció d’un reportatge gastronòmic.
  3. Com escriure una crítica de gastronomia. L’espai entre l’opinió i la crònica. Teoria i pràctica.
  4. Les bases de dades i la seva importància.

  Metodologia

  El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.

  Requeriments

  És recomanable assistir al curs amb ordinador portàtil, perquè les pràctiques es faran conjuntament de manera presencial.

  Destinataris

  El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta especialitat emergent i amb futur a Catalunya.

  Professors

  Trinitat Gilbert Martínez

  Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Fa classes de l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i és professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.​