• Redacció de crítiques i reportatges de gastronomia

    Objectius del curs

    Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat emergent tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa, i que té les principals fonts mundials expertes a Catalunya (Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda i altres).

    A diferència de l’anterior curs impartit al Centre de Formació i Desenvolupament, que donava una visió global de la comunicació i la gastronomia i s’enfocava especialment a textos com les notes de premsa, aquest nou curs es centra en els gèneres de la crítica i el reportatge.

    Programa

    1. Com redactar sobre gastronomia.
    2. Principis bàsics de la redacció d’un reportatge gastronòmic.
    3. Com escriure una crítica de gastronomia. L’espai entre l’opinió i la crònica. Teoria i pràctica.
    4. Les bases de dades i la seva importància.

    Metodologia

    El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.

    Requeriments

    És recomanable assistir al curs amb ordinador portàtil, perquè les pràctiques es faran conjuntament de manera presencial.

    Destinataris

    El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta especialitat emergent i amb futur a Catalunya.

    Professors

    Trinitat Gilbert Martínez

    Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.​