• Reptes i oportunitats de l'automatització de notícies

    Sessions en directe i enregistrades

    Objectius del curs

    L'objectiu del curs és explicar l'ús que es fa de la Intel·ligència Artificial i l'Aprenentatge Automàtic en les redaccions periodístiques. La primera sessió servirà per conèixer què significa l'automatització de continguts en l'àmbit periodístic i quines són les experiències nacionals i internacionals més destacades. Durant la segona sessió, s'exposaran en profunditat dos estudis de cas d'àmbit nacional per tal d'abordar els reptes i les oportunitats d'aquesta tecnologia aplicada als mitjans de comunicació.

    Aquest curs s'enregistrarà per tal que les persones que no puguin seguir la sessió a l'hora programada hi tinguin accés posteriorment.

    Programa

    Sessió 1 (3h)

    • Una aproximació a la Intel·ligència Artificial i l'Aprenentatge Automàtic
    • Com s'aplica aquesta tecnologia en les redaccions periodístiques?
    • Un repàs d'experiències nacionals i internacionals

    Sessió 2 (3h)

    • Estudis de cas d'àmbit nacional
    • Reptes i oportunitats per als mitjans de comunicació 
    • Una mirada al futur

    Metodologia

    El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples pràctics.

    Aquest curs s'enregistrarà per tal que les persones que no puguin seguir la sessió a l'hora programada hi tinguin accés posteriorment.

    Destinataris

    Periodistes, editors de mitjans, productors de continguts, i altres professionals i estudiants interessats en aquest àmbit.

    Professora
    Susana Pérez Soler 
    Periodista i doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Professora de Comunicació digital a la facultat Blanquerna-URL. Estudia la manera en què la tecnologia transforma el periodisme i escriu sobre transformació digital a publicacions especialitzades.