• Storytelling: la força d’una bona història

  Objectius del curs

  “Les històries són l’arma més poderosa del retòric.” Winston Churchill

  Recordes l’última anècdota de la feina? Ara intenta recordar una estadística important que hagis vist darrerament. Si no ets un expert en estadístiques segurament tens més facilitat per recordar històries. Des dels inicis de la humanitat que les històries ens acompanyen, i avui ens encisen i sedueixen igual que fa mils d’anys. L’storytelling no és altra cosa que utilitzar les històries amb finalitat comunicativa i persuasiva. És una eina per establir una connexió emocional amb els consumidors, els votants o els lectors. Una tècnica imprescindible per als comunicadors i essencial per als periodistes. En aquest curs aprendrem a utilitzar instruments de la narrativa literària i audiovisual per escriure textos que enganxin, emocionin i convencin. L’habilitat de contar històries és una eina molt eficaç per atrapar el lector i aconseguir que llegeixi fins a l’última línia del nostre reportatge, la nostra entrevista o la nostra entrada al bloc.

  Programa

  1. Llenguatge narratiu i comunicació eficaç.
  2. La idea, el tema i l’estructura de la història. El conflicte.
  3. El personatge. Motivació i arc del personatge. El narrador.
  4. El llenguatge del sentits i el llenguatge de les emocions.
  5. L’escenari. L’espai i el temps.
  6. Exemples d’aplicacions de l’storytelling.

  Metodologia

  El curs combina l’explicació de conceptes i els exemples amb nombrosos exercicis pràctics.

  Destinataris

  Periodistes i professionals de la comunicació preocupats per atreure l’audiència i fer arribar els seus missatges amb més força. Bloggers. Totes aquelles persones interessades a millorar les seves habilitats comunicatives.

  Professors

  Raquel Picolo Berné

  Escriptora, guionista, escriptora i doctora en biologia. Formada en narrativa literària i audiovisual a l’Aula de Lletres, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i el Taller de Guionistes. Coordina i imparteix cursos d’escriptura creativa, storytelling, guió audiovisual i comunicació escrita. També treballa com a editora freelance i condueix clubs de lectura. Recentment ha publicat el recull de narracions La nit als armaris (Voliana Edicions, 2012).