• Taller d'introducció al Wordpress

  Objectius del curs

  L’evolució del sector periodístic durant els últims anys ha fet que molts professionals de la comunicació es vegin obligats a repensar la seva activitat i a oferir els seus serveis com a freelance. Per això, necessiten disposar d’un web o blog per poder mostrar el propi treball, donar-se a conèixer i potenciar el seu perfil professional.

  D’entre les diferents eines que existeixen, Wordpress es caracteritza per la facilitat d’ús per als usuaris principiants i obre un gran nombre de possibilitats a mesura que s’avança en el coneixement del programa.

  Aquest taller pretén donar les eines i els coneixements bàsics per a construir una pàgina web a partir de les plantilles de Wordpress a neòfits en la matèria sense coneixements d’HTML.

  Programa

  • El domini: elecció i compra
  • El hosting o allotjament web: com contractar-lo i instal·lar wordpress
  • Dissenyar l’estructura del què serà la nostra web
  • La plantilla de Wordpress: escollir-la i instal·lar-la. Com utilitzar FileZilla si ens trobem amb problemes de capacitat del servidor
  • Primeres passes per personalitzar la nostra plantilla
  • Els plugins de Wordpress. Utilitzar els que hi ha per defecte i buscar-ne de nous
  • Pàgines, menús, blog, formularis, etc.
  • L’estil: colors i tipografia del web
  • El posicionament SEO: condicions bàsiques

  Metodologia

  El curs comprèn tot el procés d’elaboració de la web, des de l’elecció del domini fins a la confecció d’un mínim posicionament SEO, un cop la pàgina està llesta. Mitjançant un recorregut teòrico-pràctic, el taller vol incidir en resoldre les dificultats i entrebancs que, per desconeixement d’aquesta especialitat, l’alumne es va trobant a mesura que avança.

  Destinataris

  Professionals de la comunicació que tenen un coneixement mitjà d’informàtica, la qual cosa és suficient per entendre bàsicament el taller i per atrevir-se a construir la seva web des de zero. Especialment adreçat a autònoms que volen mostrar el ventall de serveis de comunicació que ofereixen als seus clients. No és imprescindible conèixer cap llenguatge de programació.

  Professors

  Francesc Xavier Codony Torres

  Periodista, comunicador i formador tecnològic. En la seva etapa als mitjans de comunicació, i després de passar per la ràdio, va ser presentador i editor de programes informatius a la delegació de Catalunya d’Antena 3 TV. El 2003 es va iniciar en la comunicació corporativa, exercint-la al Fòrum 2004, a la Universitat de Barcelona i a Intermón Oxfam. En l’actualitat treballa com a freelance per a diferents clients.

  Preus

  Col·legiats
  85,00€
  Col·legiats en atur
  Gratuït
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  85,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  150,00€
  Tarifa pública
  170,00€

  Edicions obertes

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6 08241 Manresa
  29/10/2018 (15:00 a 20:00)
  05/11/2018 (15:00 a 20:00)
  10 hores
  Català
  Inscriu-te

  Edicions futures

  Girona

  Nou del Teatre, 1, 2n., 1a. 17004 Girona
  20/11/2018 (15:30 a 20:30)
  27/11/2018 (15:30 a 20:30)
  10 hores
  Català
  * El periode d’inscripció començarà 30 dies abans de l’inici del curs