• Taller d'introducció al Wordpress

  Objectius del curs

  L’evolució del sector periodístic durant els últims anys ha fet que molts professionals de la comunicació es vegin obligats a repensar la seva activitat i a oferir els seus serveis com a freelance. Per això, necessiten disposar d’un web o blog per poder mostrar el propi treball, donar-se a conèixer i potenciar el seu perfil professional.

  D’entre les diferents eines que existeixen, Wordpress es caracteritza per la facilitat d’ús per als usuaris principiants i obre un gran nombre de possibilitats a mesura que s’avança en el coneixement del programa.

  Aquest taller pretén donar les eines i els coneixements bàsics per a construir una pàgina web a partir de les plantilles de Wordpress a neòfits en la matèria sense coneixements d’HTML.

  Programa

  • El domini: elecció i compra
  • El hosting o allotjament web: com contractar-lo i instal·lar wordpress
  • Dissenyar l’estructura del què serà la nostra web
  • La plantilla de Wordpress: escollir-la i instal·lar-la. Com utilitzar FileZilla si ens trobem amb problemes de capacitat del servidor
  • Primeres passes per personalitzar la nostra plantilla
  • Els plugins de Wordpress. Utilitzar els que hi ha per defecte i buscar-ne de nous
  • Pàgines, menús, blog, formularis, etc.
  • L’estil: colors i tipografia del web
  • El posicionament SEO: condicions bàsiques

  Metodologia

  El curs comprèn tot el procés d’elaboració de la web, des de l’elecció del domini fins a la confecció d’un mínim posicionament SEO, un cop la pàgina està llesta. Mitjançant un recorregut teòrico-pràctic, el taller vol incidir en resoldre les dificultats i entrebancs que, per desconeixement d’aquesta especialitat, l’alumne es va trobant a mesura que avança.

  Requeriments

  Cal assistir al curs amb un ordinador portàtil. Us heu de registrar com a usuaris al web de CdMon: www.cdmon.com.

  Destinataris

  Professionals de la comunicació que tenen un coneixement mitjà d’informàtica, la qual cosa és suficient per entendre bàsicament el taller i per atrevir-se a construir la seva web des de zero. Especialment adreçat a autònoms que volen mostrar el ventall de serveis de comunicació que ofereixen als seus clients. No és imprescindible conèixer cap llenguatge de programació.

  Professors

  Francesc Xavier Codony Torres

  Periodista, comunicador y formador tecnológico. En su etapa en los medios de comunicación, y después de pasar por la radio, fue presentador y editor de programas informativos en la delegación de Cataluña de Antena 3 TV. En 2003 se inició en la comunicación corporativa, ejerciéndola en el Fórum 2004, en la Universidad de Barcelona y en Intermón Oxfam. En la actualidad trabaja como freelance para diferentes clientes.