• Taller d'Introducció al Wordpress

  Curs Presencial

  Objectius del curs

  L’evolució del sector periodístic durant els últims anys ha fet que molts professionals de la comunicació es vegin obligats a repensar la seva activitat i a oferir els seus serveis com a freelance. Per això, necessiten disposar d’un web o blog per poder mostrar el propi treball, donar-se a conèixer i potenciar el seu perfil professional.

  D’entre les diferents eines que existeixen, Wordpress es caracteritza per la facilitat d’ús per als usuaris principiants i obre un gran nombre de possibilitats a mesura que s’avança en el coneixement del programa.

  Aquest taller pretén donar les eines i els coneixements bàsics per a construir una pàgina web a partir de les plantilles de Wordpress a neòfits en la matèria sense coneixements de llenguatges HTML i CSS.

  Programa

  . El domini: elecció i compra

  . El hosting o allotjament web: com contractar-lo i instal·lar wordpress

  . Obrir una plataforma de proves sobre la que construirem la nostra web

  . Dissenyar l’estructura del què serà la nostra web

  . La plantilla de Wordpress: escollir-la i instal·lar-la

  . Pàgines,entrades, menús, blog, formularis, etc

  . Maquetadors o editors de Wordpress: Elementor Builder

  . Construir la teva web utilitzant Elementor Builder. Consells i trucs. Fer la web responsiva

  . Els plugins de Wordpress

  . El posicionament SEO, textes legals, certificat SSL i còpies de seguretat

  . Migració de la web de la plataforma de proves al domini i hosting desitjats

  Metodologia

  El curs comprèn tot el procés d’elaboració de la web, des de l’elecció del domini fins a la confecció d’un mínim posicionament SEO, un cop la pàgina està llesta. Mitjançant un recorregut teòrico-pràctic, el taller vol incidir en resoldre les dificultats i entrebancs que, per desconeixement d’aquesta especialitat, l’alumne es va trobant a mesura que avança. Cada alumne treballarà sobre el seu propi projecte de web amb l’objectiu que en acabar l’última sessió n’hagi aixecat els fonaments o, fins i tot, el tingui força avançat.

  Requeriments

  Cal assistir al curs amb un ordinador portàtil. Us heu de registrar com a usuaris al web de CdMon: www.cdmon.com. Tant el hosting i el domini sobre els que treballarem, i el tema, editor i plugins que utilitzarem són de franc.

  Destinataris

  Professionals de la comunicació que tenen un coneixement mitjà d’informàtica, la qual cosa és suficient per entendre bàsicament el taller i per atrevir-se a construir la seva web des de zero. Especialment adreçat a autònoms que volen mostrar el ventall de serveis de comunicació que ofereixen als seus clients. No és imprescindible conèixer cap llenguatge de programació.

  Professors

  Francesc Xavier Codony Torres

  Assessor i professional de la comunicació audiovisual. En l’actualitat treballa com a freelance per a diversos clients. Especialista en redacció de continguts, elaboració de materials audiovisuals, wordpress i noves tecnologies aplicades a la informació. Dilatada experiència en ràdio i televisió, desenvolupant diferents funcions, entre elles la presentació i direcció d’informatius. Coordinació de tasques de comunicació externa en diverses empreses, institucions i fundacions (Ràdio Minuto, Antena 3TV, Fòrum 2004, Universitat de Barcelona, Intermón Oxfam, Beeighty Communications Solutions, Tessera BCN, Institut Marquès)