• Vídeo storytelling amb el mòbil per a xarxes socials

  Objectius del curs

  Amb un mòbil en tenim prou per a produir vídeos de qualitat excel·lent. De vegades, però, saber gravar bones imatges no és suficient. També cal saber com explicar una història, quins recursos tenim al nostre abast per atraure a la nostra audiència, fidelitzar-la i transmetre amb eficàcia el nostre missatge. Més encara si el nostre principal canal de difusió són xarxes socials com Instagram, on destacar sobre la resta sembla molt difícil. Dit d’una altra manera: potser sabem com gravar i editar vídeos, però no sabem què gravar ni quina història volem explicar.

  Programa

  • El vídeo a les xarxes socials: formats i especificacions tècniques
  • Vídeo en vertical vs. vídeo horitzontal
  • Vídeo en cru (sense editar) vs. vídeo muntat i editat. Què funciona millor?
  • Tipus i categories de vídeos per publicar a xarxes socials
  • De la idea al vídeo final: com abordar un rodatge, pas a pas.
  • Imatge, llum, so… tot és important!
  • Recursos de postproducció per fer els teus vídeos més atractius: caretes, títols, subtítols, música, animacions, transicions, etc.
  • Com fer un muntatge més àgil: ús de plantilles, muntar seguint el ritme de la música, etc.

  Metodologia

  Es tracta d’un curs molt pràctic, on els participants veuran exemples de vídeos i hauran de fer exercicis gravant i editant vídeos ràpids per posar en pràctica les tècniques des del primer dia.

  Destinataris

  Aquest curs va dirigit a persones que ja graven i editen vídeos amb el seu mòbil (encara que sigui a un nivell bàsic) i volen aprendre tècniques de video storytelling, és a dir, estratègies narratives per a crear vídeos que impactin i mantinguin l’atenció de l’audiència. Prioritzarem la producció de vídeos per a xarxes socials (sobretot Instagram) explotant els nous formats que demanen aquestes xarxes: vídeos molt curts, en format vertical, etc.

  El curs es pot seguir tant amb dispositius Android com iOS (Apple).

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.