• Periodisme Gastronòmic

    Curs Presencial

    Objectius del curs

    Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat en auge tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa.

    Programa

    • La importància d'escriure sobre gastronomia. Una especialitat en auge
    • Principis bàsics de la redacció d’un reportatge gastronòmic
    • Com escriure una crítica de gastronomia. L’espai entre l’opinió i la crònica
    • L'entrevista. Teoria i pràctica

    Metodologia

    El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.

    Destinataris

    El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta temàtica.

    Professors

    Trinitat Gilbert Martínez

    Periodista especialitzada en gastronomia, escriu sobre aquesta temàtica per al diari ARA, i col·labora en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys; l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i també ha estat professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB.