El pòdcast guanya terreny, també en l’àmbit científic. Per aquest motiu, la trobada anual organitzada per PerCientEx (Periodisme Científic d’Excel·lència) es dedicarà enguany a explorar els relats narratius i científics en aquest format. L’acte inclourà l’emissió en directe de dos pòdcasts creats especialment per a l’ocasió, centrats en temes científics i socials, i oferirà a l’audiència l’oportunitat de participar en la conversa.
Els pòdcasts seran presentats pel periodista argentí-xilè Nicolás Alonso, conegut pel seu treball a Radio Ambulante i per pòdcasts com Adiós, Plutón, i per la periodista Belén Remacha, membre de l’equip de Hoy en El País guanyadora del Premi Prismas 2024 per Tu cerebro es oro. A més, l’escriptor i crític cultural Jorge Carrión, autor dels pòdcasts Solaris i Ecos, oferirà una reflexió sobre el paper del pòdcast narratiu en la divulgació científica i la seva capacitat per connectar el coneixement amb el relat cultural contemporani.
La sessió estarà moderada pel col·legiat Michele Catanzaro, periodista científic i professor lector del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB, i per Verónica Couto Antelo, biòloga i comunicadora científica.
L’esdeveniment està organitzat per l’Observatori PerCientEx i coordinat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, amb el suport de la Fundació “la Caixa”.
PerCientEx és una iniciativa que identifica i difon treballs periodístics d’excel·lència en ciència, tecnologia, salut i medi ambient a l’àmbit iberoamericà. Aquesta serà la seva sisena jornada sobre periodisme científic, centrada en la relació entre el pòdcast narratiu i la ciència.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari