Notícies

 • L'exdegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, rebrà el guardó que atorga l'Associació de Dones Periodistes el pròxim dijous 3 de desembre, a les 18:00h, la seu de LA CIBA de Santa Coloma de Gramenet.

  La fase de desescalada va començar el passat dilluns, però no hem de descuidar el rentat de mans, el distanciament social i l'ús de la mascareta! Els col·legiats i col·legiades teniu a disposició aquestes mascaretes de neoprè per només 6 euros. Fes la teva comanda abans del 6 de desembre.

  Les periodistes  Elvira Altés, Agnès Marquès, Mònica Planas, Marta Romagosa i Carla Turró conversaran sobre la presència de les dones a la ràdio. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 2 de desembre a les 18:00 hores i es podrà seguir per streaming. Cal inscripció prèvia.  

  Quines són les possibilitats que ens ofereix un podcast? És possible la seva monetització? Descobrirem els secrets d'aquest format el pròxim dijous 3 de desembre a les 10:00h via Zoom. Hi participaran Saül Gordillo, Jofre Llombart, Vicent Argudo, Núria De José, Raül Llimós, Carola Solé, Víctor Correal, Laura Aznar, Adrián Caballero i Toni Sellas.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona en un seminari telemàtic sobre alguns dels temes més rellevants de l’agenda actual. L'acte tindrà lloc el proper dimarts 15 de desembre a partir de les 9:00h del matí. Per a participar-hi cal omplir el formulari d'inscripció. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora amb el Consell de la Informació de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya en la complementació del Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional. 

  L’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques celebrarà els pròxims 1 i 16 de desembre un espai de reflexió sobre la situació actual del desenvolupament de la transparència. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, moderarà un diàleg entre Estrella Montolío i Maria Eugènia Gay l'1 de desembre a les 10:40 h. Cal inscripció prèvia.

  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra

  Un article sobre l'arribada de la indústria petroquímica a Tarragona fa mig segle guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona; un reportatge radiofònic de Roger Escapa sobre Berlín 30 anys després de la caiguda del Mur s’emporta el de Periodisme Turístic; el de Comunicació Local recau en Arnau Martínez per un article sobre la grip espanyola publicat al NW Reus; i el nou premi de Fotoperiodisme és per a David Oliete per una imatge sobre l’explosió a IQOXE distribuïda per Associated Press.

  El passat 18 de novembre es van filtrar les noves mesures de flexibilització del Govern de la Generalitat de Catalunya respecte la pandèmia. Joanjo Pallàs, Neus Tomàs, Fàtima Llambrich i Rafel de Ribot conversaran sobre la publicació de les filtracions, des de diferents perspectives. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 25 de novembre a les 17:00h i es podrà seguir de manera telemàtica. Caldrà inscripció prèvia.

  L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebra una nova edició dels Premis de Comunicació No Sexista i del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic. L'acte de lliurament serà el proper dijous 3 de desembre a les 18h i es podrà seguir en directe a través de YouTube

  La periodista col·legiada Anna Bosch rebrà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020 concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) el proper divendres 27 de novembre a les 12:30h. L'acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Col·legi. Els col·legiats i col·legiades podran assistir a una trobada exclusiva amb Bosch el mateix dia a les 10h. Cal inscripció prèvia.

  Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes i Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, han signat aquest matí un conveni que també permetrà lluitar contra la desinformació, especialment en els col·lectius més vulnerables.

  El portal Verificat, el primer fact-checker de Catalunya, posa la lupa a les declaracions dels candidats de les eleccions catalanes de 2021 i llança una campanya de crowdfunding per poder contractar més periodistes de cara a la campanya electoral.

  Dos propostes televisives i una de premsa escrita presentats pels periodistes i col·legiats, Andreu Prunera i Dani Sainz de Aja, i un tercer presentat pel seu coordinador Lluís González, són els treballs que es repartiran els guardons del VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, atorgat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC. Cal recordar que en aquesta edició, gràcies a la col·laboració econòmica de l’empresa Repsol, es quadrupliquen els diners destinats a guardons i es repartiran per primer cop un segon i un tercer premi.

  El pròxim dimarts 1 de desembre a les 9:30h reflexionarem sobre la contribució dels periodistes per combatre la desinformació i estendre l’educació mediàtica en verificació digital entre la ciutadania. A l'inici de l'acte, Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes; Nereida Carrillo, periodista col·legiada i Robert Riley, Cònsol General dels EUA a Barcelona, presentaran la plataforma Learn to Check. Segueix el debat a través de Youtube.

  El jurat de la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 20 de novembre, en una gala presentada per Queco Novell, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La Torre.