• Convocat el Climate Journalism Award, els premis compromesos amb el canvi climàtic

  30 juny, 2023

  La fundació European Journalism Center, amb la col·laboració de Google News, convoquen la primera edició dels premis “Periodisme sobre el Clima”, Climate Journalism Award en anglès, per promoure i reconèixer el periodisme compromès amb el canvi climàtic.

  Obert el termini per entregar reportatges sobre el canvi climàtic a la primera edició dels Climate Journalism Award

  Els premis tenen com a objectiu recompensar a aquells professionals que treballen per la protecció del planeta d’una manera innovadora i amb rigor. Els periodistes poden presentar reportatges impresos o en línia, en format audiovisual o multiplataforma en qualsevol idioma, però aquests han d’anar acompanyats d’una traducció a l’anglès. La proposta contempla cinc categories, i cada una serà premiada amb 2.000 € en metàl·lic:

  • Dades, informació sobre el canvi climàtic basada en l’anàlisis de dades.
  • Narració i solucions, mètodes narratius innovadors i centrats en solucions per comunicar històries sobre el canvi climàtic.
  • Visualitzacions, històries sobre el clima que siguin comprensibles i atractives per a l’audiència utilitzant dades o informació científica en una representació visual.
  • Reportatges d’investigació, que responsabilitzen als poderosos de les seves accions i el seu impacte sobre el canvi climàtic.
  • Talents emergents, reportatges innovadors sobre el clima produïts per periodistes i redaccions amb menys de tres anys d’experiència.

  Les peces que els periodistes o equips de professionals vulguin lliurar han de cobrir un tema o més d’un tema relacionat amb el canvi climàtic i els seus efectes; han d’haver-lo publicat en un mitjà de comunicació europeu; i haver estat escrit en els últims 12 mesos (14 de juny de 2022 - 13 de juny de 2022). El procés de presentació acaba el dia 17 de juliol de 2023 a les cinc de la tarda.

  El jurat està format per quatre periodistes experts en canvi climàtic, desinformació i investigacions amb dades. Eva Constantaras, periodista de dades i formadora, està especialitzada en la creació d’equips d’investigació que han treballat a Àsia, Orient Mitjà, Amèrica Llatina i Àfrica cobrint des de la inseguretat alimentària fins a les indústries extractives i l’evasió de sancions. Alan Smith, és cap de reportatges de dades al Financial Times i autor del llibre “How Charts Work”. La periodista i fotògrafa Stella Levantesi omple el tercer lloc del panell d’experts i està especialitzada en periodisme climàtic i és l’autora de “Els mentiders del clima” que investiga la història d’aquells que neguen l’emergència climàtica i les seves estratègies d’obstrucció. En últim lloc, Peter Yeung és un jove periodista freelance que cobreix la crisi climàtica des d’una perspectiva resolutiva donant veu a les minories, ha publicat al The Guardian, la BBC, el National Geographic i el Washington Post.

  El Centre Europeu de Periodisme és una fundació sense ànim de lucre amb seu a Maastricht que va ser fundada el 1992 per oferir suport i ser un altaveu en el desenvolupament del periodisme a Europa. Amb la posada en marxa d'aquest premi, l’organització vol animar als periodistes a donar prioritat a la cobertura climàtica en els seus reportatges. Els guanyadors de les cinc categories s’anunciaran a Lisboa a la gala de News Impact Summit el 12 d’octubre de 2023.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.