• El Col·legi de Periodistes participa a les jornades d’ATIC sobre Formació i Treball en Comunicació

    2 juliol, 2015
    Les jornades es van celebrar a la Universitat de Navarra els dies 29 i 30 de juny, on es van congregar professionals, docents i investigadors de renom.

    Rafa Gimena, vicedegà de la Junta de Govern del CPC i president del CPC Lleida, va representar el Col·legi de Periodistes de Catalunya en aquestes jornades organitzades per la Asociación Española de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación ( ATIC ). Les jornades tenien com a objectiu posar sobre la taula els canvis i les necessitats actuals del sector de la comunicació amb la intenció d’acomodar les titulacions universitàries a la realitat laboral.

    Per aquest motiu, l’acte va comptar amb professionals, docents i investigadors de la majoria de les universitats espanyoles, els quals van aportar el seu punt de vista. En el cas el Col·legi de Periodistes, el vicedegà de la Junta de Govern, Rafa Gimena, va centrar la seva intervenció en 3 eixos: l’estudi sobre nínxols de treball per a periodistes; la creació del Centre de Formació i Desenvolupament; i finalment, la constitució de la Mesa Sectorial de Mitjans de Comunicació.

    Gimena va desgranar l’estudi ‘ Nínxols de Treball per a Periodistes. Crisi, oportunitats al sector i necessitats de formació’, que el Col·legi va encarregar l’any 2013 a l’equip d’investigació dirigit per Josep Lluís Micó. De l’estudi, en va destacar les oportunitats laborals a Catalunya, així com les noves ocupacions, els perfils més emergents, i els àmbits en els quals cal incidir a nivell de formació.

    Precisament, el vicedegà va fer palès la importància que el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha donat a la formació explicant la creació del Centre de Formació i Desenvolupament l’any 2012 el qual va qualificar com “una eina imprescindible per afrontar els nous reptes de la professió”. En aquest punt, el vicedegà també va explicar el programa que recentment el Col·legi ha ofert als professionals autònoms per tal d’assessorar-los i tirar endavant els seus projectes empresarials.

    Finalment, per concloure la seva exposició, Rafa Gimena va parlar sobre la Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació, creada l’any 2012 amb l’objectiu de proposar iniciatives que contribueixin a mitigar l’impacte de la greu situació que travessen els mitjans –públics i privats- a Catalunya.

    En el torn de preguntes, un representat universitari va preguntar al vicedegà com atreure més alumnes de Periodisme a les universitats. Rafa Gimena va dir que, donat que cada any es graduaven 3.000 estudiants, no creia necessari més quantitat de periodistes, sinó que “ les universitats poden seguir les recomanacions de la Mesa Sectorial, així com treballar en la qualitat i excel·lència de la formació més que en la quantitat d'alumnes”.

    ATIC es va fundar el novembre de 2011 amb l’objectiu de promoure vincles permanents de cooperació i intercanvi d’idees i experiències entre les facultats de Comunicació i Informació d’Espanya i altres països. Entre els seus membres, les facultats de l’Autònoma de Barcelona, UOC, Pompeu Fabra, Vic, la Complutense de Madrid o la de Navarra. En total, 24 universitats representades.



    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.