• Els mitjans de comunicació són imprescindibles en les grans emergències

  8 maig, 2023

  Aquest dilluns 8 de maig, la Demarcació de Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes ha organitzat una sessió per als periodistes del territori sobre com abordar la comunicació de les emergències, més concretament dels incendis forestals. El servei de comunicació dels Bombers ha volgut destacar la gran labor imprescindible que fan els mitjans de comunicació per a mantenir informada la ciutadania. 

  La jornada ha comptat amb la sessió "La comunicació dels incendis forestals. Model de l’Àrea d’Informació i Comunicació dels Bombers de la Generalitat", a càrrec de Núria Iglesias, cap de l’Àrea d’Informació i Comunicació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i " Els incendis forestals a Catalunya i a Terres de l’Ebre", a càrrec de Ricard Expósito, inspector cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre. També s'ha abordat la relació amb els mitjans de comunicació comarcals i locals a les Terres de l'Ebre de la mà de Susanna Cases, cap de Comunicació de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre.

  Iglesias ha explicat com es porta a terme la comunicació des de la seu de Bellaterra, on el 95% de la seua tasca diària és precisament la gestió de la informació amb els mitjans locals i territorials. La responsable ha recordat les vies que té el cos per a donar avisos als mitjans, ja siga per telèfon, via Telegram i Twitter. Iglesias també ha remarcat el fet que els periodistes mai poden estar en les zones calentes i que en el cas que se’ls done permís per accedir en algun indret, fora de perill, sempre han d’estar acompanyats per personal del departament.

  A les portes de la campanya forestal, la intervenció d'Expósito ha servit per a constatar que les Terres de l'Ebre són la regió on hi ha més grans incendis forestals i on només hi ha set parcs de bombers. "A les Terres de l'Ebre és on comença abans la campanya d'incendis i on acaba més tard", ha expressat. Expósito ha explicat que preocupa la sequera persistent que hi ha al nord de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre i les zones urbanitzades a l'Ametlla de Mar i Tortosa, entre d'altres.

  La jornada ha servit per a constatar com és d'important una bona relació comunicativa entre el cos dels Bombers i els mitjans de comunicació, ja que contribueixen a difondre la informació oficial de forma veraç i al moment, i també les mesures d'autoprotecció que pot prendre la ciutadania en cas d'evacuació o confinament en una emergència. «Necessitem als mitjans d’informació per a informar a la gent què passa i què ha de fer», ha destacat Iglesias.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.