Notícies

 • L'Arxiu Municipal de Girona ofereix a la seva web el catàleg complet del fons documental del periodista, escriptor, historiador i polític; afusellat fa 80 anys pel règim franquista

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme, Veritat i Fake News'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el  la veritat en el periodisme (aproximació des de la filosofia, l’ètica professional i el dret), sobre casos de desinformació i fake news i sobre les eines contra la desinformació.

  Són oberts a la ciutadania i en el cas de Tortosa, d’Amposta i de Móra d’Ebre es podran seguir en directe per diferents mitjans de comunicació

   

  La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat han recordat els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola amb una ofrena floral que han dipositat a la seva tomba

  Els quatre debats electorals que ha organitzat la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, arran de les eleccions municipals del 26 de maig, a les quatre capitals de comarca ebrenques, Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa, han estat tot un èxit. Els debats s’han pogut seguir en directe des dels respectius espais de realització així com des de diferents mitjans de comunicació públics i privats: Canal Terres de l’Ebre, Ràdio Móra d’Ebre-Cadena Ser i Ràdio Ebre-Cadena Ser, Ràdio Tortosa, Ràdio Amposta i Imaginaràdio.

  Com surt representada la salut mental als mitjans? Què podem fer des del periodisme per evitar alimentar els retrats estigmatitzants? Dimecres, 5 de juny, es presenten els resultats de l'informe bianual de l'Observatori de Salut Mental i Mitjans a la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes.

  Fins el  29 de maig es poden presentar les candidatures. Hi poden optar les empreses de l’Anoia que durant el 2018 hagin impulsat una tasca destacada en l’àmbit de la comunicació corporativa.  

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha acordat per unanimitat dedicar les Petxines de la Informació 2019 al company Xavi Zaragoza, col·legiat que ens va deixar fa uns dies a l’edat de 34 anys. 

  Donem l'enhorabona al col·legiat i exvicedegà del Col·legi de Periodistes amb motiu del seu futur nomenament com a doctor honoris de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. 

  Et convidem a assistir al debat i a la inauguració de l'exposició de l'excompany Rai Ferrer el pròxim dilluns 27 de maig a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  Estrenem l'Escola d’Estiu per oferir una formació intensiva i molt pràctica el juliol, en què tocarem molts temes sobre gestió en xarxes socials, eines d’edició i disseny i accions de comunicació. Volem que t'ho passis bé fent formació, networking i gaudint dels workshops que hem organitzat amb la col·laboració de Google News Lab. Apunta't abans del 31 de maig i tindràs un descompte especial! 

  Et convidem a assistir a la segona xerrada del cicle que organitza l'Espai Societat Oberta el pròxim 22 de maig a les 18:30h. Eli Vivas, Cristina Suárez i Raúl Magallón debatran sobre el fact-checking com a eina de verificació. 

  La taula rodona reunirà Jaume Duch, Argèlia Queralt, Carles Prats i Laura Batalla el pròxim dilluns 3 de juny, a les 18:30h, al Col·legi de Periodistes. Cal confirmar l'assistència al correu memorialxavierbatalla@periodistes.org

  El Col·legi de Periodistes acull una trobada-esmorzar amb el periodista del diari Libération el pròxim 7 de juny a les 9:30h a la seu de Barcelona. Cal inscripció per assistir a l'acte.

  Et preocupa saber portar la teva comptabilitat? Busques informar amb rigor sobre la violència masclista? Vols comunicar-te millor amb Telegram i Instagram? T’interessa practicar el factchecking, aprofundir en la marca personal, introduir-te en el màrqueting digital o fer storytelling? Escull el curs que necessites al Centre de Formació del Col·legi.

  Actualment és una de les preguntes que es plantegen les redaccions dels mitjans i els seus periodistes. Volem debatre-ho amb experts i periodistes el pròxim dijous 30 de maig a les 18:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripció obligatòria