• El live journalism és un nou gènere periodístic on periodistes, escriptors i artistes presenten i interpreten històries originals davant una audiència. Els col·legiats i col·legiades tenen un 35% de descompte en la primera funció que tindrà lloc el dilluns 16 de maig, a les 20.30 h, al Teatre Apolo de Barcelona. 

  Vols conèixer les tasques de l'oficina de premsa del Parlament Europeu a Barcelona o Madrid? Presenta la teva candidatura abans del pròxim dimarts 31 de maig. 

  Avui s'ha fet efectiu el traspàs de poders i càrrecs entre l’actual i la nova Junta de Govern. La llista “Som Periodisme” encapçalada per Joan Maria Morros constitueix l'òrgan de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya pels pròxims quatre anys. L'acompanyen en aquesta nova etapa deu periodistes que ja formaven part de l'anterior Junta, mentre que els disset restants, són de nova incorporació.  

  Una fotografia d'uns vestits vermells penjats d’unes creus per homenatjar els nens morts al Kamloops Indian Residential School del Canadà és elegida "Millor Fotografia de l'Any". La 65a edició del World Press Photo ha rebut més de 64.000 imatges d'un total de 4.066 fotògrafs. 

  El periodista i el seu mitjà són referents a l'Amèrica Central per les seves investigacions sobre corrupció i violència. Vine a la trobada del pròxim dimecres 25 de maig, a les 9.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Places limitades!

  L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest matí en roda de premsa la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que amb una aportació de 20.000 euros és un dels guardons de periodisme millor dotats del país.

  El judici al fundador de WikiLeaks criminalitzaria les pràctiques periodístiques i seria un precedent d’efectes irreparables per les democràcies del món.

  El fotoperiodista i col·legiat Joan Guerrero inaugura l'exposició sobre el barri, El Fondo, de Santa Coloma de Gramenet. Acompanya'ns el pròxim dijous 26 de maig, a les 18:00 h,  a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i contempla l'obra de qui defineixen com el poeta de la fotografia. La inauguració anirà a càrrec del degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, i de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. 

  El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya posa a disposició dels col·legiats i col·legiades nous cursos subvencionats, en modalitat d'Aula Virtual, sobre resolució de conflictes, eines de Google, plans d'igualtat i gestió de l'estrès. Les places són limitades així que és imprescindible fer la preinscripció als cursos a través de cfd@periodistes.cat. Aquests cursos estan destinats a treballadors/es adscrits al Règim General, autònoms/es i persones en situació d’atur.

  Techma Busines School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, celebra la primera edició de Marketing Tech, un esdeveniment formatiu i de reflexió i networking al voltant del màrqueting digital. Se celebrarà el proper dijous, 19 de maig, al Tecnoparc de Reus de 9h a 14h, i és gratuït pels col·legiats i col·legiades.

  Si tens menys de trenta-cinc anys, pots presentar-te a les categories Periodisme Imprès, Fotoperiodisme, Periodisme Audiovisual i Periodisme Digital. Els guanyadors de cada àrea s'emportaran 5.000 euros. La convocatòria finalitza l'1 de juny del 2022. 

  Les periodistes Paulina Alejandra Ríos Olivera i Feresheteh Rafat han estat perseguides per exercir la professió en els seus països. Vine a la trobada organitzada pel Grup de Treball de Periodisme Solidari, el proper 17 de maig a les 18:30 a la seu de Barcelona. 

  El Teatret del Serrallo (Tarragona) serà l'escenari dijous, 30 de juny de 2022, d'una nova edició de la Festa de les Petxines de la Informació. Participeu-hi fent-nos arribar les vostres propostes a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km. 0.

   

  L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya reconeix el periodista i col·legiat per la seva "cobertura durant vint anys de l'espai exsoviètic". El jurat també reivindica “l’aposta per la informació internacional que TV3 i Catalunya Ràdio han fet des dels seus inicis i que han permès cobertures excepcionals de grans esdeveniments mundials, com ha estat el cas, de nou, amb la guerra d’Ucraïna”.

  El periodista barceloní Tomàs Alcoverro amb arrels gandesanes -el seu pare era de la capital de la Terra Alta-, va rebre aquest cap de setmana el nomenament de Fill adoptiu de Gandesa de mans de l'alcalde de la població Carles Luz.

   

  Laia Solanellas rep el primer premi en la categoria de fotoperiodisme per la seva obra "Eleccions de la pandèmia". Les 36 obres finalistes es podran veure exposades fins al dia 21 de maig a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus.