• Experiències viscudes al Nord-Kivu, República Democràtica del Congo; Les dones, les més vulnerables del conflicte

  14 octubre, 2014
  El Grup de Treball de Periodisme Solidari organitza aquest debat pel pròxim dimarts, 21 d'octubre, amb Carles Soler, cooperant i membre de la Xarxa d'Entitats per la RD del Congo i Rita Huybens, membre de la campanya "Congo, perill de riqueses"

  Han passat dues dècades des que els hutus van cometre genocidi contra els tutsis a Rwanda. Al cap de poc els tutsis arriben al poder i cometen genocidi contra els hutus, sobretot en les veïnes províncies congoleses del Nord i Sud Kivu. Per què aquí? perquè en cada cas els fugits es refugien als Kivu i aquí s'organitzen grups armats d'ambdues ètnies, que sembren el terror i la desestabilització en aquest racó del Congo. I per complicar-ho tot, el Congo és protagonista principal, junt amb Rwanda de les I i II Guerres Africanes, on s'impliquen també diversos països de l'entorn.

  En el centre d'aquests conflictes estan els rics recursos naturals congolesos, dels que destaquen el coltan i l'or a la gran regió de Kivu, i els ciutadans d'aquestes províncies que viuen en la pobresa, en la por i en la violència. Víctimes principals les dones i els nens.

  La taula estarà formada per :

  Carles Soler, cooperant a Goma, Nord Kivu, en el període dels genocidis i membre de la Xarxa d'Entitats per la RD del Congo.

  Rita Huybens, membre de la campanya "Congo, perill de riqueses" de la Lliga dels Drets dels Pobles -entitat de la Xarxa d'Entitats per la RD del Congo- i presidenta de l'entitat entre 2.000 i 2014.

  Moderarà, Josep Ramon Giménez, membre de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes i membre de la Lliga dels Drets dels Pobles. Desplaçat amb la Rita Huybens a Nord Kivu aquest estiu per tal de preparar un documental sobre les persones més vulnerables en aquesta zona, les dones.

  Durant l'acte es projectarà un vídeo de respostes encadenades d'algunes de les persones entrevistades.

  Dimarts, 21 d'octubre a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes

  Hora: 18:30

  Lloc: Rambla de Catalunya, 10  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.