• Jordi Pons: “Els partits miren de reüll les organitzacions de la societat civil”

    14 novembre, 2014
    El periodista de TV3 va fer ahir vespre, a Berga, una crònica personal del procés sobiranista durant la xerrada sobre l'"Off the record del 9N". Pons va parlar sobre el paper que han jugat el periodistes en el procés.
    Pons amb Abel Gallardo (esquerra) i Gonçal Mazcuñán (Foto: NacióBerguedà)
    Pons amb Abel Gallardo (esquerra) i Gonçal Mazcuñán (Foto: NacióBerguedà)

    El periodista de TV3 Jordi Pons va fer una crònica personal del procés sobiranista tot destacant el paper clau que hi estan jugant les persones compromeses amb el moviment independentista a través d’organitzacions com l’Assemblea Nacional Catalana o Òmnium Cultural. “Les tres catalines”, les ha anomenat tot bromejant, en referència a Carme Forcadell, Muriel Casals –que lideren aquestes plataformes ciutadanes- i a Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència. “Els partits miren de reüll les organitzacions de la societat civil”, ha afirmat en la xerrada que va fer ahir a Berga organitzada per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. Pons va fer referència al gran poder de convocatòria que han tingut en els darrers anys, ja que han estat els ens que han impulsat les grans mobilitzacions que ha viscut el país.

    HORES DE GUÀRDIA A LA PORTA DEL PALAU

    Es tracta dels “nous actors”, tal i com les ha definit Pons, “que han entrat en la política catalana”. Noves veus de l’actualitat que també han tingut suficient poder com per fer un pols amb el govern català. “Hi ha haver molta tensió quan Forcadell va dir ‘president, tregui les urnes’”. Les vivències personals de Pons han estat el fil conductor de la xerrada i també ha servit per reflexionar el paper dels periodistes en el procés. El periodista, de Guardiola de Berguedà, ha narrat les hores de guàrdia que han fet a la porta del Palau de la Generalitat els redactors i càmeres dels diferents mitjans de comunicació, tot estant a l’aguait de per quina porta sortirien els polítics, o algun periodista que es va penjar d’un arbre per treure fotografies de polítics que assistien a la reunió al Palau de Pedralbes per salvar el 9N, un cop el Tribunal Constitucional va suspendre la llei aprovada pel Parlament que havia de permetre fer la consulta. “A vegades no sabem si som periodistes o paparazzis”, va sentenciar, tot destacant les dificultats que han tingut els periodistes en els darrers temps per elaborar la informació.

    TV3 A MADRID

    Pons va assegurar que en aquests moments “hi ha múltiples fulls de ruta” sobre la taula que especifiquen com ha de seguir el procés. També va fer referència als corresponsals de TV3 que desenvolupen la seva tasca a Madrid i com en els darrers anys els hi és més complicat accedir i entrevistar als membres del govern espanyol. “No només entre l’executiu. També els hi és molt difícil parlar amb els polítics rellevants del PSOE o de Podemos. Hem demanat en diverses ocasions parlar amb Pablo Iglesias”, indicava. Sobre les crítiques de partidisme que en ocasions rep la televisió pública catalana, Pons ha contestat que “ens avisen des de diferents sectors” i que per tant la conclusió és que “no ho fem tan malament”.
    La xerrada de Jordi Pons, que es va celebrar a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, va aplegar una cinquantena de persones, que no es van voler perdre la narració de les vivències del periodista guardiolenc, que ha viscut des de primera fila els principals esdeveniments polítics dels darrers temps de la política catalana. També va afirmar que en el procés s’estan “cremant etapes de forma molt ràpida si miren endarrere”. Pons forma part de la secció de Política dels serveis informatius de Televisió de Catalunya des de l’any 2001.



    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.