• L’alcalde de Tortosa fa balanç de l’ equador de l’ actual legislatura recordant que es celebren aquest mes els seus 10 anys de mandat

  27 juny, 2017

  L’alcalde Ferran Bel (PDECAT) va avaluar ahir vespre els últims dos anys de mandat que marquen l’ equador de l’actual legislatura, en un acte organitzat conjuntament per la demarcació Terres de l’ Ebre del Col•legi de Periodistes i l’ Ajuntament de Tortosa. Aquest mes es compleixen els deu anys des que l’alcalde va arribar a l’ alcaldia de la ciutat per primera vegada.

  Autor:
  Ajuntament de Tortosa

  La conferència de l’ alcalde de Tortosa es va desenvolupar al voltant de diferents eixos temàtics que van donar als assistents un ampli coneixement de les realitzacions portades a terme en aquest dos anys (2015-2017),  així com dels reptes de futur plantejats. En primer lloc, però, Ferran Bel es va referir a l’ acord estable aconseguit entre el PDECAT i ERC que ha permès dotar la ciutat, va dir,  “d’un govern fort i estable” amb el qual treballar. 

  En l’ àmbit de la institució, Ferran Bel va destacar que l’actual endeutament municipal és de 31,4 milions d’euros (un 67,13%), una xifra de mínims històrics, i  les polítiques de transparència portades a terme en els darrers anys. També es va referir a la modernització del Consistori i a l’ aprovació d’un nou Reglament Orgànic Municipal. 

  En l’ aspecte de la promoció, l’aposta més gran de la ciutat, a part de la dinamització del turisme, és la realització el 2019 dels World Sports Games, respecte dels quals l’ alcalde va demanar la col•laboració de tothom.

  Quant a l’ aspecte social i de servei a les persones, Ferran Bel va destacar les polítiques portades a terme en l ‘ àmbit de la joventut, els esports, la cultura i la sanitat. En aquest últim aspecte,  va recordar els dos centres sanitaris propis amb els que compta la ciutat, l’ Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’ Ebre, a més dels nous consultoris mèdics dels nuclis de població dels Reguers i Campedró. També es va referir al descens dels delictes.

  Pel que fa a l’ obra pública, l’ alcalde va dir que han estat pavimentats 25.000 m2 de carrers i places, que s’ha aconseguit un nou contracte dels autobusos urbans que han abaratit el preu del bitllet i que s’han habilitat més carrils bicis.

  És en l’ àmbit de serveis al territori que Ferran Bel va poder parlar de dues de les obres recents de ciutat més emblemàtiques. Es tracta de la reforma del Pont de l’ Estat i de l’ enderroc de les cases de la Catedral que ha permès dotar a la ciutat d’ una nova façana fluvial que deixa a la vista, en la seva totalitat, la catedral gòtica de la ciutat i la seva façana barroca, i que visualitzarà també els 40 metres linials de muralla romana trobats, així com importants restes arqueològiques de diferents èpoques i cultures Unes obres, va dir Ferran Bel, “que van ser molt criticades en el seu moment per l’ oposició però que ara ja ningú no discuteix”, i que van camí de convertir-se en un espai públic de gran interès patrimonial i turístic. I aquest és un dels gran reptes de futur, d’ entre altres, que es planteja l’ actual govern municipal.

  L’acte, que va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa, va ser presentat per la presidenta de la demarcació, Sílvia Tejedor, que va aprofitar per reivindicar “el paper del periodisme davant d’allò que en diuen la postveritat” i va recordar als presents la recent aprovació per part del Col•legi de Periodistes de Catalunya del seu últim Codi Deontològic. La conferència va ser seguida per la premsa i les televisions locals i emesa en directe per Ràdio Tortosa.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.