• Les demarcacions de Girona del COAC i del CPC han organitzat actes amb candidats a les eleccions municipals

  2 maig, 2019

  A Girona s'ha fet un debat amb els candidats dels partits que tenen representació a l'Ajuntament, i a Olot, una trobada amb els alcaldables.

  Els dos col·legis professionals també han col·laborat en l'organització dels dos debat amb els alcaldables de Figueres

  Autor:
  Element5 Digital
  Font:
  Unsplash

  La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes han organitzat conjuntament dos actes (a Olot i a Girona) de cara a les properes eleccions municipals. Cada activitat ha comptat amb els candidats dels partits que tenen representació als respectius consistoris, i ha estat moderat per un periodista col·legiat. A més, els dos col·legis professionals també han participat en els dos debats electorals de Figueres. 

  Com a entitats implicades en el procés de transformació social i urbana de la ciutat, la intenció del COAC i el CPC és ajudar a posar les institucions a l’abast dels professionals i dels ciutadans: amb l’organització d’aquesta activitat, els dos col·legis professionals volen ser presents en un procés tan rellevant per a la societat com és la celebració de les eleccions municipals.

  El primer acte va ser la trobada dels alcaldables d'Olot, el dimecres 8 de maig a l'Arxiu Municipal d'Olot, que ha comptat amb Pep Berga (Junts per Catalunya - Olot), Anna Barnadas (ERC - AM), Josep Guix (PSC - CP), Lluís Riera (CUP - Alternativa Municipalista) i Xevi Garcia (Olot en Comú). La periodista Mariona Comellas ha estat l'encarregada de conduir aquesta trobada en la que s'ha parlat, entre altres temes, dels grans projectes de ciutat, de la regeneració urbana, del patrimoni protegit i la relació d'Olot amb els municipis veïns. 

  Girona, el divendres 17

  El debat de Girona va tenir lloc el divendres 17 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala Rafael Masó del COAC, i els protagonistes van ser Marta Madrenas (Junts per Catalunya - Girona), Quim Ayats (ERC - AM), Lluc Salellas (Guanyem Girona - Alternativa Municipalista), Sílvia Paneque (PSC - CP), Concepció Veray (PP) i Daniel Pamplona (Cs). En aquest cas, la conductora del debat va ser la periodista Marta Gibert

  En l'acte es van confrontar idees sobre el model de ciutat que defensen les diverses formacions polítiques i es van poder conèixer el punt de vista dels candidats sobre el futur de l'arquitectura i l'urbanisme a la ciutat. Sobre la taula es van posar temes com ara la renovació urbana de la ciutat, la mobilitat i els equipaments, els problemes específics del barri vell o la problemàtica derivada dels pisos turístics, l'especulació amb l'habitatge o la manca d'habitatge social. Pots seguir què van dir els alcaldables buscant a Twitter l'etiqueta #debatCOACCPC.

  Dos debats a Figueres

  A Figueres, els dos col·legis professionals han col·laborat amb els dos debats electorals que s'han fet a la capital altempordanesa. Tots dos debats han tingut lloc a l'auditori dels Caputxins, i a tots dos hi van participar nou dels deu candidats a l'alcaldia: Jordi Masquef (Junts per Figueres), Agnès Lladó (ERC-AM), José Castellón, Joselín (Guanyem Figueres-Alternativa Municipalista), Pere Casellas (PSC-CP), M.Àngels Olmedo (PP), Héctor Amelló (Cs), Francisco Paneque (Veïns Figueres-FIC), Xavier Amiel (CFi) i Pau Herrero (PRIMÀRIES).

  El primer debat, organitzat pel Setmanari de l'Alt Empordà, el Diari de Girona i Ràdio Vilafant, va tenir lloc el dimecres 15 de maig i va ser moderat pel director del Setmanari de l'Alt Empordà, el periodista Santi Coll. Els projectes pendents i la seguretat van ser protagonistes en aquest primer debat, en el qual els participants van coincidir en què s'ha de diversificar el model econòmic de la ciutat, retenir el talent jove i buscar més unitat dins de l'Ajuntament. Aquí trobareu tota la informació sobre aquest debat. 

  El segon, organitzat per El Punt Avui i Tramuntana TV, va ser moderat pel periodista i vicepresident de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes Jordi Grau. En aquest cas, els temes més destacats van ser el civisme (o l'incivisme) i, com en l'anterior, la seguretat. El debat va ser àgil i també es va parlar del comerç a la ciutat i de les infraestructures. Aquí podreu llegir com va anar aquest acte. 

  • La trobada dels candidats d'Olot.
   Foto:
   COAC Girona
  • La trobada d'Olot va tenir lloc a l'Arxiu Municipal.
   Foto:
   COAC Girona
  • Els nou participants al primer debat de Figueres
   Foto:
   Andrea Bolcato
  • El debat va ser moderat pel periodista Santi Coll
   Foto:
   Andrea Bolcato
  • El debat va tenir lloc a l'Auditori dels Caputxins
  • El primer debat de Figueres va generar molt d'interès
  • Els protagonistes del debat de Girona.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Els alcaldables, just abans de començar el debat.
   Foto:
   Anna Estartús
  • El president de la demarcació de Girona del COAC, Marc Riera.
   Foto:
   Anna Estartús
  • El president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodsites, Joan Ventura.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Pamplona, Salellas i Madrenas.
   Foto:
   Anna Estartús
  • Ayats, Paneque i Veray.
   Foto:
   Anna Estartús
  • La moderadora va ser la periodista Marta Gibert.
   Foto:
   Anna Estartús
  • La sala Rafael Masó es va omplir.
   Foto:
   Anna Estartús
  • El debat de Girona
   Foto:
   COAC Girona
  • Els participants al segon debat de Figueres.
   Foto:
   Manel Lladó

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.