• Les treballadores del sector de la informació i la comunicació no aturem la lluita

    7 març, 2019

    La comissió 8 de març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya exigim l’erradicació de totes les violències masclistes i un compromís ferm en la prevenció i en la protecció de les víctimes, així com en un tractament informatiu rigorós. Els Jardinets de Gràcia acolliran demà a les 12:00h un acte per reivindicar la lluita contra la precarietat i els abusos a la dona.

    Des del Col·legi de Periodistes donem tot el nostre suport a la vaga feminista d'aquest divendres 8 de març i a la comissió 8 de març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya. Animem que totes les dones periodistes participin en l'acte que tindrà lloc demà, Dia Internacional de la Dona, a les 12:00h als Jardinets de Gràcia per demanar l'eliminació de les violències masclistes i les desigualtats que vivim. 

    Segons les últimes dades de l’IFJ1 (International Federation of Journalists), un 66% de dones periodistes hem viscut assetjament masclista “online” en l’exercici de la professió. Només se n’han denunciat la meitat dels casos, i d’aquests, únicament en un 13% l’assetjador ha estat identificat o portat davant la justícia. Insults, vexacions, amenaces de violació o mort, coaccions sexuals, són interaccions agressives a les quals ens enfrontem dia a dia. Un 63% de dones periodistes patim conseqüències psicològiques que afecten el desenvolupament professional i personal; un 38% acabem autocensurant-nos com a resultat del ciberassetjament.

    És per això, que la comissió del 8 de març del sector de la informació i la comunicació ha elaborat un manifest per exigir:

    • Un compromís de les direccions editorials i executives per implementar mesures de prevenció de les violències masclistes als equips professionals dels diversos mitjans, que garanteixin entorns de violència zero i de protecció a les víctimes.
    • El compliment en totes les redaccions de tots els mitjans de comunicació de les recomanacions del tractament informatiu de les violències masclistes, per superar la revictimització i l’assetjament sexual de segon ordre.
    • Responsabilitat a les direccions editorials i d’opinió en la publicació d’articles perquè deixin d’emetre opinions masclistes i estereotipades que només justifiquen més violències vers les dones.
    • Formació en perspectiva de gènere i de la diversitat a totes les plantilles de les empreses per aconseguir una millora substancial en el tractament informatiu de tots els àmbits.
    • Superació real de la bretxa salarial i penalització a les empreses que no compleixin: mateixa feina, igual salari.  

    Podeu signar el manifest aquí

    La vaga es podrà seguir a través del compte de Twitter @PeriodistesFem i dels hashtags #8M2019 #8MCadaDia i #Periodisme8M. 

    Documents relacionats

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.