El periodista especialitzat en política catalana va explicar ahir, a Manresa, les seves peripècies al Parlament de Catalunya en un acte celebrat a la seu de la Demarcació Catalunya Central. Sallès va parlar del país i de la relació entre els mitjans.
L'Allium és el bar on la majoria de polítics i funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya acostumen a fer-hi el cafè. És fàcil coincidir amb l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, però és impossible trobar-s'hi al president Mas. "El president té un grup d'homes que es pensen que viuen a
El ala oeste de la Casa Blanca que el porten sempre encapsulat. El president no va mai ni a la cafeteria!".
Sallés expert en política catalana a NacioDigital.cat va explicar durant la xerrada "Periodisme a peu de Parlament. El procés català entre passadissos", convidat per Manresainfo.cat, com els esdeveniments polítics catalans han bipolaritzat els mitjans: o estan a favor o en contra del procés. Com a periodista té la sensació d'estar explicant un fet històric "acabi com acabi".
Les reunions secretes entre els líders polítics l'han obligat a fer guàrdies darrere de contenidors i a canviar-se la gorra per passar desapercebut. Els polítics també es camuflen. Canvien de cotxe i de guardaespatlles personals per esquivar la premsa. Però no sempre se'n surten. Sallés va reconèixer que probablement es fa un seguiment exagerat del dia a dia i va explicar que la pressió mediàtica sobre la vida al Parlament es va disparar quan van aterrar-hi les televisions estatals de caire espanyolista. La pressió de Twitter també hi juga."Els polítics i els periodistes ens retroalimentem i, de vegades, fem el número", va assegurar.
Pel que fa a la relació amb la resta de col·legues de professió va dir que era excel·lent, que "canvien cromos" sempre que és necessari, i va destacar l'interès creixent dels mitjans internacionals sobre tot el que passa a Catalunya des del 9N. "Ara tots els mitjans ja parlen de conflicte. Fins ara no érem simpàtics i els catalans no teníem imatge internacional. Ara sí". Va explicar que coneix periodistes de mitjans espanyols que s'informen del que passa a Catalunya a través de la BBC perquè no creuen els corresponsals que tenen a Catalunya i va constatar que s'han publicat 27 llibres sobre el procés "i tots escrits per periodistes que no els he vist mai enlloc".
Malgrat la insistència dels assistents, no es va atrevir a fer cap diagnòstic de futur. Va assegurar que hi ha moltes variable en joc. La data de convocatòria de les eleccions catalanes, el 27 de setembre, respon a una clara estratègia. Opina que "convocant-les al setembre no es dóna temps a Podemos a armar-se a les municipals i obligarà als espanyols a posicionar-se perquè les seves eleccions arribaran més tard". Sallès va afegir, referint-se al compàs d'espera d'aquests mesos, que no hi ha prou temps per generar més consciència d'estat. "Només quan ets un estat pots tenir mentalitat d'estat".
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari