• S’atorga el premi de periodisme ATLL de l’aigua al programa “Deuwatts” de Betevé 

    20 novembre, 2017

    Aquesta tarda, el programa Deuwatts de Betevé ha guanyat el premi de la quarta edició de periodisme ATLL de l’aigua per un reportatge sobre la gestió de l’aigua a Castellar del Vallès. A més, s’han atorgat tres accèssits.

    L'entrega dels Premis Periodístics ATLL, impulsats per ATLL Concessionària, en col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Aigua i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha tingut lloc a la sala d'actes del Col·legi avui, dijous 23 de novembre. L'acte ha estat presidit per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, el director general d'ATLL, Alfredo Gutiérrez i la secretària del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Núria de José.

    El primer premi ha estat pel programa Deuwatts de Betevé pel seu reportatge d'uns 26 minuts de durada i emès el 26 de setembre de 2017 sobre la gestió de l'aigua al municipi de Castellar del Vallès, al Vallès Occidental. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, ha estat l'encarregat de lliurar-li el premi al responsable del programa, Lluís Reales, per la bona edició del reportatge, la gran diversificació de fonts d'informació, la voluntat pedagògica i didàctica d'entendre com es gestiona l'aigua que arriba a les llars, i fins i tot, cloent el reportatge explicant les perspectives de futur i quines solucions poden ser les més eficients en un context marcat pel canvi climàtic.

    El Jurat també ha atorgat tres accèssits. El primer ha estat pel reportatge de Ferran Polo del diari El 9 Nou sobre el desenvolupament d'un estudi pioner a la riera de Vallforners destinat a analitzar com la vegetació serveix per millorar la qualitat de l'aigua. El reportatge ha aportat temàtiques noves i que sovint passen desapercebudes per la societat. Ha redactat de manera clara i planera un tema condicionat pel tecnicisme i ha fet ús de documentació gràfica.

    El segon accèssit ha estat pel reportatge de Cristina Savall de El Periódico de Catalunya sobre el projecte per reverdir 22 trams del mil·lenari Rec Comtal. El treball ha sigut premiat per la vinculació de la gestió de l'aigua amb la història, l'aportació de diverses fonts i el grafisme emprat en la peça.

    Finalment, el tercer accèssit l'ha guanyat l'article de Josep-Oriol Font de la revista Plaça Vella titulat "Dels origens de l'aprofitament d'aigua a Castellar del Vallès fins els nostres dies: un viatge a través de la història de la Comunitat de Regants de les aigües del torrent de Canyelles". La peça aborda de manera àmplia i exhaustiva com s'ha gestionat l'aigua del municipi a través de les canalitzacions de rec i la seva evolució al llarg de la història.

    El Jurat ha estat format per la cap de Comunicació de l'Agència Catalana de l'Aigua, Montse Alomà; el cap de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Xavier Puig; el director general d'ATLL, Alfredo Gutiérrez; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Maria José Recoder; i el vicedegà i director de la titulació de Periodisme de la UPF, Sergi Cortiñas.

    Grups de treball:
    Comunicació Corporativa
    Premis:
    Premis Gabinets de Comunicació
    • Foto:
      Jordi Salinas
    • Foto:
      Jordi Salinas
    • Foto:
      Jordi Salinas
    • Foto:
      Jordi Salinas
    • Foto:
      Jordi Salinas
    • Foto:
      Jordi Salinas

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.