• Com es fa un pla de comunicació interna

  Objectius del curs

  La Comunicació Interna és un element clau de les organitzacions i la seva importància cada vegada és més valorada per la direcció de companyies, institucions i entitats de tot tipus. Ha passat de ser una tasca menor, tradicionalment vinculada a departaments de Recursos Humans, a una eina estratègica molt rellevant, per a la gestió de la qual cada vegada més es requereixen professionals formats en comunicació.

  Aquest curs s’ofereix en continuïtat al programa “Introducció a la comunicació interna a l’empresa” i té com a objectiu que els participants aprofundeixin en el coneixement de les tècniques i instruments que s’hi utilitzen i, sobretot, que aprenguin a estructurar-los en un Pla de Comunicació Interna.

  L’objectiu és que siguin capaços d’elaborar plans de CI adaptats a qualsevol tipus d’empresa o organització, ja sigui la pròpia o per encàrrec d’altres.

  Programa

  1. La comunicació interna a l’empresa

  • Fluxos de Comunicació
  • Models de direcció i comunicació
  • Eines de comunicació interna

  2. El Pla de comunicació interna

  • El Pla estratègic de Comunicació
  • Auditoria i Diagnòstic
  • Pla d’acció
  • Pla de Màrqueting intern
  • Seguiment i Avaluació

  3. El Pla de Comunicació Interna de Crisis

  • Riscos, vulnerabilitats i crisis
  • La gestió de la incertesa

  4. La Presentació del Pla

  Metodologia

  Les sessions combinaran l’exposició de conceptes amb l’exercici pràctic dels participants, que es basarà en l’elaboració i presentació d’un pla de comunicació interna real per a l’organització que escullin.

  Requeriments

  Els participants han de tenir coneixements previs de comunicació interna o haver cursat prèviament el programa “Introducció a la comunicació interna a l’empresa”, del Centre de Formació del Col·legi de Periodistes.

  Destinataris

  Tots aquells professionals interessats a conèixer com fer un Pla de Comunicació Interna i saber-lo presentar.

  El curs està especialment indicat per a persones que treballin o hagin treballat en organitzacions o companyies amb responsabilitat sobre qualsevol vessant de la comunicació corporativa, ja sigui des de departaments de Comunicació o de Recursos Humans, Gabinets de Comunicació, Consultories de Comunicació i RR.PP. o Màrqueting.

  També s’adreça a tot tipus de professionals del món de l’empresa que vulguin aprofundir en com la comunicació els pot ajudar a motivar i gestionar equips, a implantar canvis i a potenciar el sentiment de pertinença.

  Professors

  Belén Badia Uriach

  Llicenciada en Psicologia del Treball i les Organitzacions per la Universitat de Barcelona. Màster en "Formador de Formadors Europeu" per la UPC i Executive Programme en “Dirección de Personas” per ESADE. És directora de Persones i Comunicació del Grup Uriach. Anteriorment ha treballat en empreses com SEAT, Winterthur-Acsa, Fira de Barcelona, Altiare i Areas.