• Com gestionar la comunicació en situacions de crisi

  Objectius del curs

  El curs es proposa donar a conèixer als participants les eines per preparar la seva organització davant d’una situació de crisi o emergència que posi en perill la reputació de la marca. Així mateix es tractarà com gestionar la crisi un cop que aquesta ja ha esclatat i s’aprendrà a actuar com a portaveu.

  Programa

  1. Com esclaten les crisis: tipologia i fases. Anàlisi del cas “Costa Concordia”
  2. El màrqueting de la prevenció: com es fa una Auditoria de Riscos
  3. El disseny de Protocols d’Actuació i Manuals Anticrisi
  4. Com es constitueix i actua un Comitè Anticrisi
  5. Reaccions possibles davant d’una crisi. Instruments i estratègies a l’abast
  6. La formació i actuació del portaveu. Els simulacres de crisi
  7. Rumorologia i comunicació interna durant la crisi
  8. El factor Internet al voltant de la crisi
  9. Cas pràctic integrador “El rellotge d’or robat”
  10. Bibliografia comentada sobre la matèria

  Metodologia

  Explicació dels conceptes, esment continu d’exemples reals i integració final en la resolució d’un cas pràctic en grups petits.

  Destinataris

  Professionals, consultors i estudiosos de la comunicació, responsables de gabinets de comunicació i de presidència d’organitzacions, dirigents polítics i socials, empresaris, periodistes i futurs responsables de Comunicació.

  Professors

  Miquel Àngel Violán Galán

  Formador de comunicadors amb una experiència de 35 anys al periodisme i la comunicació. És llicenciat en Periodisme i Dret i MBA per ESADE Business School. Professor de EAE Business School, Instituto de Empresa i Universitat Internacional de Catalunya. Ha estat director de Comunicació de RIU Hotels & Resorts i membre del comitè de portaveus de les empreses participades pel grup alemany TUI. Com a directiu al sector hoteler, ha participat en nombroses situacions de crisi (huracans, delictes de sang, intoxicacions alimentàries, vagues de transport, etc.) i ha format nombrosos professionals en aquesta matèria.