• De periodista a consultor de comunicació

  Objectius del curs

  El mercat demanda professionals de la comunicació polivalents, amb capacitat crítica i d’anàlisi de la realitat. Calen periodistes que es poden posar sense por en el paper de consultors, oberts als reptes –i al canvi– i capaços d’assumir noves responsabilitats treballant per projectes i en equip amb empreses i organitzacions.

  La comunicació és avui més que mai una part important en l’estratègia de negoci, vendes i màrqueting de les empreses. És un sector clau: els consultors de comunicació poden aportar notorietat, reputació, valor i capacitat d’influència. Per tant, existeix una demanda real de periodistes/consultors professionals, capaços d’oferir serveis d’una forma flexible i rigorosa.

  L’orientació d’aquest taller és completament pràctica i els objectius són capacitar els participants per iniciar un canvi en la seva trajectòria i portar-la del periodisme de mitjans a la consultoria en comunicació. Es treballen aspectes com la preparació de propostes, la seva presentació i defensa davant del client, com interpretar els mitjans des de l’altre costat i, en definitiva, com obrir-se pas en un nou camí professional.

  Programa

  Com fem el canvi? Com ens orientem a una nova professió?

  • Introducció
  • Pràctica amb un cas real, Vidaria
  • El consultor de comunicació. Qui és i que fa? Habilitats comercials
  • Com assumim aquest nou paper?
  • Primers passos: buscar i trobar clients, elaborar propostes i pressupostos
  • Sortim a vendre?
  • Pràctica amb un cas real, Kreedit
  • Conclusions i debat participatiu

  Pràctica

  • Exemples reals de projectes de consultoria de comunicació, casos pràctics i d’altres accions comunicatives
  • Plantejament d’un cas pràctic real
  • Resolució per equips amb l’acompanyament del professor
  • Defensa del projecte i debat obert sobre les decisions preses
  • Exposició de com es va resoldre el cas a la realitat
  • Exemples complementaris

  Cloenda

  Metodologia

  La sessió és dinàmica, oberta i molt participativa per tal que els participants arribin per ells mateixos a assolir el coneixement. Es tracta d’oferir de forma molt pràctica eines i recursos útils per resoldre els problemes reals que avui plantegen les empreses en la seva manera d’apropar-se als mitjans.

  Destinataris

  Tots aquells periodistes que es plantegen un nou camí professional en l’entorn dels gabinets de comunicació i RR.PP. Periodistes, en suma, que volen aprendre a gestionar de forma eficaç la comunicació en entorns empresarials i professionals que en el seu present laboral es plantegen reconduir la seva carrera cap a serveis multidisciplinaris de comunicació, en sentit ampli, a les empreses i organitzacions.

  Professors

  Josep Salvat Sangra

  Doctorand en Comunicació per la Universitat de Vic. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i diplomat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Consultor de comunicació a Bcnpress i assessor de comunicació i màrqueting corporatiu per a empreses i organitzacions. Ha estat cap de premsa i relacions públiques a Panasonic i Samsung. És director de l’àrea de Relacions Públiques i professor de diverses assignatures del Màster en Direcció de Comunicació i Gestió Publicitària a ESIC Business School, així com professor a IL3-UB. Col·labora amb mitjans com La Xarxa, BTV, Badalona TV, Radio Intereconomia, E-notícies i Catalunya Ràdio, entre d’altres.

  Preus

  Col·legiats
  43,00€
  Col·legiats en atur
  Gratuït
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  43,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  75,00€
  Tarifa pública
  85,00€

  Edicions futures

  Barcelona

  Rambla Catalunya, 10 Principal 08007 Barcelona
  15/06/2018 (09:30 a 14:30)
  5 hores
  Català
  * El periode d’inscripció començarà 30 dies abans de l’inici del curs