• Guió i direcció de vídeos corporatius

  Objectius del curs

  El vídeo corporatiu és una de les millors eines de màrqueting i una excel·lent carta de presentació per a tot tipus d’empreses, institucions i organitzacions. A les xarxes socials, cada vegada es dóna més importància al format vídeo i les empreses l’utilitzen pels avantatges com la viralitat, la millora del posicionament i la diferenciació que suposa respecte a la competència. Aquest fet ha incrementat la demanda de professionals que sàpiguen crear vídeos corporatius. Els periodistes, per la seva formació i experiència, estan especialment capacitats per a la tasca d’idear i donar forma a vídeos per a tota mena d’organitzacions. Aquest curs dóna les claus essencials per complementar aquesta preparació i, per tant, ampliar les possibilitats professionals de les persones que el segueixin. Es tractaran els diferents formats de vídeo corporatiu (institucional, viral, making of, testimonial) i s’analitzarà el procés a seguir des de la idea i la redacció del guió fins a la realització i la presentació al client. També es tractarà de l’equip humà que es requereix per filmar i editar el vídeo i de com gestionar la relació amb els diferents professionals per assegurar un bon resultat.

  Programa

  • Creació, guió i direcció. La importància d’una bona història.
  • Story line
  • Pensar i escriure 360º (Guió, realització, producció)
  • Factors a tenir en compte: Timing, locució, música, casting
  • Diferents formats: vídeo corporatiu, viral, making of, testimonial…
  • Relació amb professionals, agències de comunicació i clients
  • Casos pràctics i exemples

  Metodologia

  Durant el curs es donaran pautes a seguir per escriure i dirigir un vídeo corporatiu i escollir quin cal per a cada projecte. El curs pretén a través d’explicacions i casos pràctics analitzar el procés des de la petició del client fins la seva realització. A més de l’anàlisi de diferents vídeos, els participants crearan el guió i l’eslògan per a un vídeo corporatiu de durada breu (entre 2 i 3 minuts).

  Requeriments

  Donat que es tracta d’un curs de guió i direcció, no són necessaris coneixements d’enregistrament ni edició de vídeo. Els participants que ho desitgin poden accedir a classe amb ordinador portàtil, però aquest no és imprescindible.

  Destinataris

  Periodistes, amb o sense experiència en l’àmbit audiovisual. Responsables de gabinets de comunicació i premsa d’empreses, organitzacions o institucions. Professionals d’agències de comunicació. Guionistes. Blocaires. Community managers. I tots aquells professionals susceptibles de fer o encarregar un vídeo corporatiu.