• Tècniques de redacció publicitària

  Objectius del curs

  Aquest curs, a càrrec de Maria Gratacós, pretén donar unes eines de redacció efectives per a la seva immediata aplicació en la creació publicitària. Donat que el Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya ja ofereix altres programes dedicats al màrqueting, a les xarxes socials, a la redacció periodística, al branding i a l’storyteling, aquest s’enfocarà especialment a les tècniques literàries que s’apliquen actualment en la creació de publicitat, partint dels casos existents en el mercat.

  Programa

  1.Primera sessió

  Anàlisi i Teoria

  • Breu recorregut per la història de la publicitat i el màrqueting, tendències, modes i estils.
  • Anàlisi d’alguns exemples de la publicitat actual: estil, gènere, segment de mercat, audiència.
  • Objectius, Destinataris, Exercicis per a empreses concretes.
  • Identificació i Significació. Marca, Client, Producte.

  2.Segona sessió

  Teoria i Pràctica: Tècniques literàries aplicades a la redacció publicitària

  • La creació d’una escena.
  • L’atmosfera de les emocions.
  • Els cinc sentits.
  • Apel·lant al cor.

  Metodologia

  El curs es basa en la combinació de l’explicació de conceptes, l’anàlisi d’exemples i el treball pràctic dels participants. L’objectiu és desenvolupar la tècnica literària i enfocar-la a la creació d’idees a partir d’un concepte que no es presenta aïllat, sinó en el context d’un mercat altament competitiu.

  Requeriments

  Cal assistir amb ordinador portàtil.

  Destinataris

  Tots aquells professionals del periodisme, la comunicació, el màrqueting i la publicitat que volen ampliar els seus horitzons i aprendre noves tècniques.

  Professors

  Maria Gratacós Montllor

  Lingüista. Formada a la UB, UPF, UAB, UV. Ha treballat a l’IEC, TVE, TV3, Tele5, COMRàdio, UB (Facultat de Dret) desenvolupant diverses tasques. Ha publicat articles a l’Anuari Eumo, Revista Òpera Actual, Revista Musical Catalana, Revista Música d’Ara.

  Membre actiu de l’AELC i el Pen Club, forma part del Consell de Bones Pràctiques de la Comunicació Local de Montgat. Fundadora de Mi Oratoria i MGMTraduccions, treballa en comunicació estratègica i gestió cultural.

  Ha impartit cursos d’oratòria i retòrica per a escriptors, professionals de la comunicació, l’empresa, la política i el dret.