Aquest webinar pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat emergent tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa, i que té les principals fonts mundials expertes a Catalunya (Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, entre molts altres).
1. El periodisme gastronòmic
Consells per escriure de forma clara, amb rigor, estil, ritme i amb descripció.
2. Com s’escriu un reportatge?
La importància de tenir una bona història. Anàlisi de les tres claus del reportatge: dona respostes, investiga i interpreta.
3. Què és una crítica gastronòmica?
La força del context, de l’opinió i de l’argumentació. Les claus per escriure’n de forma correcta.
El format consisteix en una classe on-line en directe d’1 hora de durada combinada amb les preguntes que els participants podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió. Podràs connectar-te còmodament des de casa a l’hora escollida. Sense desplaçaments.
El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta especialitat emergent i amb futur a Catalunya.
Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Fa classes de l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i és professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.
22/04/2024 Sant Cugat del Vallès |
22/04/2024 Girona |
19/04/2024 Barcelona |
18/04/2024 Barcelona |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20