• Webinar: Com es fa una nota de premsa

  Objectius del curs

  La nota de premsa és un instrument cada vegada més habitual en les relacions amb els mitjans de comunicació. Entitats i organitzacions de tota mena proposen informacions a agències, diaris, ràdios, televisions i mitjans digitals per tal que aquests les difonguin. Els periodistes en reben desenes cada dia i només unes poques arriben a ser publicades. Aquest webinar d’una hora de durada ofereix les claus essencials per fer una nota de premsa adaptada a les necessitats dels mitjans i, per tant, tenir més possibilitats d’èxit en l’objectiu que sigui difosa o que resulti realment útil als periodistes que la reben.

  Programa

  • Què és una nota de premsa i per què serveix
  • Què és notícia
  • Requeriments bàsics i format
  • El títol
  • El text
  • Errors freqüents que cal evitar
  • Com s’envia i a qui

  Metodologia

  El webinar és una classe en directe d’una hora en la qual es combina l’exposició de conceptes amb abundants exemples de notes de premsa reals i del resultat que han obtingut en mitjans de comunicació. Els participants poden fer preguntes a través del xat i el professor les respondrà oralment al final de la sessió. Els participants es podran connectar còmodament des del seu despatx, a casa o en mobilitat a l’hora escollida. Sense desplaçaments.

  Destinataris

  Totes les persones interessades a redactar notes amb qualitat periodística. El webinar és especialment útil a persones que no han estudiat Periodisme o bé que no han exercit habitualment com a redactors de notícies o d’altres textos periodístics.

  Professors

  Carles Singla Casellas

  Profesor titular de la Facultad de Comunicación de la Universidad Pompeu Fabra (UPF). Director del Máster en Dirección de Comunicación de la UPF – Barcelona School of Management. Ha ejercido como periodista en los diarios Avui y Diari de Barcelona y ha colaborado con El Temps, El País y La Vanguardia. Ha sido director académico del Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2011-2016).