• Webinar: Com treballa un periodista multimèdia? Consells i eines

  Objectius del curs

  El periodisme digital i les narratives multimèdia obliguen al periodista a incorporar noves maneres de treballar i adoptar rutines diferents. Quan elaborem una peça d’aquestes característiques, canvia la manera en què recopilem materials i indaguem i a més a més, hem de tenir en compte qüestions que abans no ens plantejàvem. Cal planificar una estructura en què es combinin de forma fluida i eficient vídeo, text, infografies i altres elements i hem de procurar pel ritme i la interacció. En aquest webinar, veurem com hem de treballar una peça multimèdia de principi a fi i aprendrem algunes eines que ens ajuden a fer reportatges interactius.

  Programa

  1. Com pensar en multimèdia: una història, múltiples suports

  2. Noves rutines en la indagació i la producció

  3. Com dissenyar una estructura multimèdia eficient

  4. Com elaborar una peça interactiva i personalitzable

  5. Eines per a l’elaboració de reportatges multimèdia

  Metodologia

  El curs consisteix en una classe en directe d’una hora. A la part final de la sessió, els alumnes poden plantejar preguntes a través del xat, que es respondran per part de la professora.

  Destinataris

  El webinar s’adreça a professionals i estudiants de comunicació que vulguin aprendre habilitats i eines per tal d’innovar en les narratives periodístiques. Pot ser útil per a periodistes de qualsevol mitjà que vulguin ampliar els seus coneixements sobre internet, professionals freelancers, treballadors de gabinets de comunicació i periodistes que vulguin adquirir noves habilitats i enriquir el seu perfil professional.

  Professors

  Nereida Carrillo Pérez

  Periodista i doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. Impulsora de Learn to Check, projecte educatiu i divulgatiu d'educació mediàtica que col·labora amb l'edició d'aquest curs. És periodista freelance, col·labora amb el diari ARA. També és consultora web i de xarxes socials i imparteix docència relacionada amb la redacció periodística i el periodisme a internet. Els darrers anys ha treballat com a redactora multimèdia del portal de notícies 324.cat i com a professora, ha col·laborat amb diverses universitats catalanes com la UAB, la UOC i la URV. Forma part del grup de recerca Comunicació i Responsabilitat Social (Comress-InCom UAB).