• Webinar: Crea continguts amb el teu mòbil

  Periodisme Mòbil (MoJo)

  Objectius del curs

  El mòbil serveix per a mantenir-nos informats però també per a crear continguts periodístics multimèdia. És el que s'ha batejat com a MoJo (mobile journalism), una disciplina innovadora, on per aconseguir els resultats més impactants sovint no en tindrem prou amb les aplicacions que incorpora d'origen el nostre dispositiu. A les botigues d'aplicacions hi ha milers d'apps disponibles, però destriar el gra de la palla pot arribar a ser una feina feixuga.

  L'objectiu d'aquesta sessió és fer una introducció als fonaments del periodisme mòbil i recomanar un bon grapat d'aplicacions per al periodista MoJo amb l'objectiu de millorar la producció de continguts multimèdia amb el seu smartphone. Durant la sessió també aprendrem a configurar bé el nostre dispositiu i descobrirem les tècniques necessàries per a fer millors vídeos amb el nostre mòbil.

  Programa

  • Què és el periodisme mòbil (MoJo)?
  • Reptes del periodisme mòbil i consells per començar
  • Quin equip mínim necessitarem?
  • Selecció d'aplicacions per al periodisme mòbil. Les bàsiques i les professionals
  • Tècniques per a gravar i editar vídeo
  • Recomanacions per aconseguir els millors resultats

  Metodologia

  El format consisteix en una classe en línia en directe d’una hora de durada on es combina l’exposició dels continguts amb les preguntes que les persones que hi participin podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió.

  Destinataris

  Professionals i estudiants relacionats amb la comunicació que vulguin millorar la producció de continguts multimèdia amb el seu smartphone

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista y consultor en comunicación digital, especializado en nuevas formas de narrativa y contenidos para dispositivos móviles. Ha desarrollado toda su carrera profesional en el ámbito de internet y las nuevas tecnologías, ya sea escribiendo sobre la red en medios de comunicación escritos o bien como responsable de medios digitales. Como docente, ha formado en periodismo móvil a redacciones y periodistas de España y América Latina, así como imparte regularmente cursos de capacitación y uso de tecnologías móviles en entornos profesionales. También colabora con la Universitat Oberta de Catalunya como responsable de la asignatura Diseño de productos interactivos multidispositivo.