• Webinar: Eines, apps i plugins per a periodistes

  Objectius del curs

  Aquest webinar permet conèixer més d’una vintena d’eines online, aplicacions mòbil i ginys de Wordpress que resolen o ajuden en certs moments a creadors de continguts, professionals de la comunicació i, en extensió, a freelance i professionals amb un blog o un canal digital.

  És un webinar molt pràctic, de boli i paper per apuntar un munt d’eines, algunes d’elles molt conegudes. En aquest webinar descobriràs per a què serveixen, què t’ofereixen en comparació amb d’altres i com funcionen les seves versions gratuïtes i de pagament.

  Per a qui teniu un blog a Wordpress, aquest webinar també us servirà per enfortir-lo i millorar-lo amb senzills plugins, molt fàcils d’emprar.

  Programa

  1. Gestió de treball i temes. Eines per ordenar idees, trobar-ne de noves i organitzar la feina

  2. Guardar enllaços. Qui no es troba amb contingut interessant però no és el moment de treballar-ho?

  3. Trobar noves idees i paraules clau. Si us falta inspiració, una sèrie d’eines per ajudar-vos en la creació de contingut

  4. Gestió de xarxes socials. Les eines i apps més conegudes per crear, gestionar i difondre a xarxes socials

  5. Plugins de Wordpress. Els plugins del CMS més utilitzat. Una sèrie de plugins gratuïts que ajudaran al teu blog des del posicionament SEO fins a fer que la web carregui més ràpid

  6. Infografies i gràfics. Les eines més actualitzades i emprades a la majoria de mitjans per crear continguts atractius i visualitzar tot tipus d'informació i dades

  Metodologia

  El format consisteix en una classe en línia en directe d’una hora i mitja de durada on es combina l’exposició dels continguts amb les preguntes que les persones que hi participin podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió.

  Destinataris

  Creadors de contingut digital, ja sigui periodista a mitjans, a gabinets, freelance o qualsevol professional de la creació de continguts. És especialment recomanable per qui busqui eines per millorar en la redacció digital, la gestió de temes i idees, la gestió de xarxes socials i la creació de continguts.

  Professors

  Adrián Caballero Escusol

  Periodista freelance. Subdirector del Report.cat, el setmanari digital del Col∙legi de Periodistes. Durant dos anys va ser cap de comunicació de Nacions Unides Espanya (ANUE) i en l’actualitat és professor d’Eines Digitals a la UOC i creador de continguts al podcast i canal de Youtube Simple Política.