• Webinar: Introducció al periodisme mòbil

  Objectius del curs

  Smartphones i tauletes estan transformant radicalment els processos de producció, distribució i consum de tota mena de continguts, també els informatius. Per al periodista, aquest canvi implica començar a adquirir noves habilitats professionals, tant per gestionar les seves fonts d'informació com per elaborar continguts periodístics i relacionar-se directament amb l'audiència. En aquest curs, els alumnes aprendran quin és el paper que juguen els dispositius mòbils com a suport per al consum de notícies, identificaran els principals reptes a superar i descobriran les tècniques bàsiques i aplicacions imprescindibles per a fer del seu dispositiu mòbil una eina de treball més per a la producció de continguts i la difusió d'informació.

  Programa

  • El mòbil com a plataforma per al consum de notícies. Periodisme a la quarta pantalla.
  • Reptes del periodisme mòbil.
  • El mòbil com a eina per a la producció de continguts. Tècniques bàsiques.
  • Principals aplicacions per al periodisme mòbil.
  • Exemples de periodisme mòbil als mitjans.

  Metodologia

  El format consisteix en una classe on-line en directe d’1 hora de durada combinada amb les preguntes que els participants podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió. Podràs connectar-te còmodament des del teu despatx, casa o en mobilitat a l’hora escollida. Sense desplaçaments.

  Destinataris

  Periodistes que vulguin treure el màxim profit del seu dispositiu mòbil incorporant-lo com una eina de treball més; periodistes que vulguin adquirir noves habilitats professionals d'acord amb les últimes tendències en les tecnologies de la informació i la comunicació.

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.