• Webinar: Introducció al periodisme mòbil

  Objectius del curs

  Smartphones i tauletes estan transformant radicalment els processos de producció, distribució i consum de tota mena de continguts, també els informatius. Per al periodista, aquest canvi implica començar a adquirir noves habilitats professionals, tant per gestionar les seves fonts d'informació com per elaborar continguts periodístics i relacionar-se directament amb l'audiència. En aquest curs, els alumnes aprendran quin és el paper que juguen els dispositius mòbils com a suport per al consum de notícies, identificaran els principals reptes a superar i descobriran les tècniques bàsiques i aplicacions imprescindibles per a fer del seu dispositiu mòbil una eina de treball més per a la producció de continguts i la difusió d'informació.

  Programa

  • El mòbil com a plataforma per al consum de notícies. Periodisme a la quarta pantalla.
  • Reptes del periodisme mòbil.
  • El mòbil com a eina per a la producció de continguts. Tècniques bàsiques.
  • Principals aplicacions per al periodisme mòbil.
  • Exemples de periodisme mòbil als mitjans.

  Metodologia

  El format consisteix en una classe on-line en directe d’1 hora de durada combinada amb les preguntes que els participants podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió. Podràs connectar-te còmodament des del teu despatx, casa o en mobilitat a l’hora escollida. Sense desplaçaments.

  Destinataris

  Periodistes que vulguin treure el màxim profit del seu dispositiu mòbil incorporant-lo com una eina de treball més; periodistes que vulguin adquirir noves habilitats professionals d'acord amb les últimes tendències en les tecnologies de la informació i la comunicació.

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista y consultor en comunicación digital, especializado en nuevas formas de narrativa y contenidos para dispositivos móviles. Ha desarrollado toda su carrera profesional en el ámbito de internet y las nuevas tecnologías, ya sea escribiendo sobre la red en medios de comunicación escritos o bien como responsable de medios digitales. Como docente, ha formado en periodismo móvil a redacciones y periodistas de España y América Latina, así como imparte regularmente cursos de capacitación y uso de tecnologías móviles en entornos profesionales. También colabora con la Universitat Oberta de Catalunya como responsable de la asignatura Diseño de productos interactivos multidispositivo.