• Quan investigar mata

    20 desembre, 2018

    Que els periodistes d’arreu del món estan en el punt de mira és flagrant. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Judit Alonso ens explica que la protecció que rebem els periodistes és insuficient i que en algunes ocasions la nostra feina té conseqüències letals.

    Un manifestant protesta per l'assassinat d'Angel Gahona, fotoperiodista de Nicaragua | Foto: Jorge Mejía

    Els que més perill corren són aquells professionals de la informació que informen sobre les màfies, tal com destaca l’informe Els periodistes, el malson de la màfia elaborat de Reporters Sense Fronteres. Publicat el passat 29 de novembre, l’estudi apunta que més d’una trentena de periodistes han estat assassinats per grups mafiosos d’arreu del món en els dos darrers anys.

    L’informe recull el testimoni de periodistes amenaçats i dels seus propers que expliquen com membres de la màfia van intentar cremar les seves cases i pegar les seves famílies. “Sovint, els periodistes que investiguen temes tan perillosos com la màfia es troben sols i desprotegits enfront les represàlies”, lamenta Christophe Deloire, secretari general d’aquesta organització internacional. Per aquest motiu, fa una crida als estats que “han de fer tot el possible per proporcionar el suport i protecció que necessiten”.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.