• Una guia actualitzada

  Aina Palomer
  -
  7 febrer, 2023

  Que les violències masclistes i els feminicidis obrin les notícies i ocupin portades de diaris és, en part, gràcies a les primeres recomanacions del Tractament de les Violències Masclistes en els Mitjans de Comunicació.

  Una guia actualitzada
  Font:
  Unsplash

  Des d'aleshores, es dona més importància a la seva cobertura i s'inclouen en la secció de societat. Aquest canvi va ser una manera de reforçar que no eren fets aïllats entre si, sinó un problema global que implica responsabilitat col·lectiva.

  Des de llavors, la guia s'ha modificat dues vegades. La primera va ser l'any 2009, i la segona el passat 6 de febrer en un acte a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, on es va presentar el document dels Criteris sobre el Tractament de les Violències Masclistes en els Mitjans de Comunicació.

  Les recomanacions inclouen totes les violències masclistes i un recull de textos publicats. Són més curtes i concises amb l'objectiu de facilitar la consulta dels periodistes i adaptades a una realitat que s'ha modificat amb el pas del temps, de la legislació i la sensibilització social.

  La nova revisió de criteris afegeix les violències econòmiques, digitals, institucionals, vicàries i més, i es reuneixen en 17 punts que defineixen cada una d'elles.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.