• 6.000 Gràcies!!

    22 maig, 2015
    El Col·legi de Periodistes de Catalunya, a través de la campanya a Verkami per a recaptar fons, aconsegueix els recursos suficients per iniciar el procés i presentar la demanda contra els blocs electorals al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

    La iniciativa ha consistit en aconseguir 6.000€ dels 12.000€ dels costos derivats de la presentació de l'escrit de demanda i del seu posterior seguiment davant el Tribunal d'Estrasburg. El Col·legi de Periodistes de Catalunya sufragarà íntegrament l'altre meitat dels costos.


    El Col·legi vol agrair públicament la col·laboració dels més de 160 mecenes que han contribuït a fer-ho possible; des dels que han participat a nivell individual, com els que ho han fet de manera col·lectiva com ara el Col·legi de Periodistes d’Andalusia, Galícia, Múrcia i País Basc, comitès d'empresa de mitjans públics d’àmbit autonòmic i local o d'altres organitzacions professionals de periodistes, fins i tot a nivell internacional.

    La campanya impulsada des del Col·legi va començar el passat 13 d'abril, i durant 40 dies, coincidint amb la finalització de la campanya electoral, ha recollit les aportacions dels mecenes a través de la plataforma Verkami. Aquesta iniciativa s'ha impulsat amb la idea d'aprofitar les eleccions municipals a tot l'Estat per recollir el malestar que provoca aquest sistema imposat per llei i que comporta un estat d'excepció informativa que genera rebuig entre els professionals i descrèdit entre els ciutadans.

    El Col·legi de Periodistes també agraeix la difusió de la campanya que ha servit, una vegada més, per mostrar les crítiques dels professionals al sistema dels blocs electorals, i evidenciar aquesta anomalia democràtica.

    Recordem que, paral·lelament a aquesta iniciativa, la Federació de Periodistes Europeus (EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes (IFJ), han presentat també aquesta setmana una queixa formal al Consell d'Europa sobre els "blocs electorals" a instàncies del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Les dues organitzacions comparteixen amb el Col·legi que aquesta anomalia europea representa una "interferència política en el treball editorial i viola l'article 10 de la Convenció Europea de Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, que consagra explícitament la llibertat d'opinió i de rebre i difondre informacions i idees sense ingerència d'autoritats públiques".

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.