• Barcelona acull per primera vegada la Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

  1 abril, 2016

  La capital catalana acollirà la VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere que es portarà a terme al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Universitat Pompeu Fabra els dies 15, 16 i 17 d’abril

  La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG per les seves inicials en castellà) es reuneix cada dos anys en un indret diferent del món (en edicions anteriors les Jornades s’han realitzat a Mèxic, Colòmbia i Marroc, entre d’altres) per relacionar-se presencialment, discutir i marcar els objectius de la Xarxa per els propers anys i per canviar, si s'escau, les comissions de gestió i administració interna de la mateixa.

  Les trobades serveixen per denunciar situacions de violació de drets humans, especialment centrats en les dones, aportar els treballs fets en cada territori i denunciar la invisibilitat del treball femení; la feminització de la pobresa en el món; el dret a viure en pau i sense violències, així com també els drets de les periodistes i la seva discriminació ens els mitjans de comunicació.

  Dos dies abans es celebraran unes reunions de la Xarxa GAMAG-Europe i de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb Visió de Gènere, al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), que enllaçaran amb la VI Trobada Internacional.

  Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT)

  La XIDPIC.CAT forma part de la RIPVG des de la seva fundació a la tardor de l'any 2005 a Morelia (Michoacan. Mèxic), de la Xarxa estatal (l'estiu del mateix any a Madrid), de la Xarxa Mediterrània el 2007 a Barcelona (amb el referent del seu inici el 1995 a Barcelona) i fa pocs mesos de la fundació de la Xarxa GAMAG-Europe (The Global Alliance for Media and Gender) a Ginebra, d'acord amb una trobada prèvia a Nova York de Beijing+20.

  La RIPVG és mixta i en aquest periode entre Trobades està coordinada de manera col·legiada per Fabiola Calvo Ocampo (Colòmbia); Jenny Rönngrem (Suècia); Lidia Hendel (Argentina) i Lucía Lagunes Huerta (Mèxic).

  A Catalunya, la XIDPIC.CAT la integren periodistes, i comunicadores i comunicadors del món associatiu, que volen informar des de la visió de gènere. La xarxa la formen més de 280 integrants de Catalunya compromeses en una informació i comunicació més democràtica, incloent i no sexista: comunicar amb una altra mirada: informar des de la perspectiva de les dones i pels seus drets.

  Els mecanismes interns de participació són l'assemblea i el treball per comissions.

  La seu és al Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya, 10, principal. Barcelona. I el web és www.laindependent.cat, que és la primera agència en comunicació amb visió de gènere de Catalunya (que rep aproximadament un milió de visites anual).

  Més informació a:

  www.genderinjournalism.org

  Amb la col·laboració de:

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED) i l’Ajuntament de Barcelona.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.