• El Col·legi de Periodistes Celebra el dia Mundial de la ràdio a Lleida

    11 febrer, 2021

    14 emissores lleidatanes seran les protagonistes de la commemoració d'aquesta jornada el proper 13 de febrer.

    Foto d'arxiu del Dia Mundial de la Ràdio 2020
    Autor:
    Gladys Soler
    Font:
    CPC Lleida

    El Col•legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida celebra per sisè any consecutiu el Dia Mundial de la Ràdio. Degut a la pandèmia, no es podrà realitzar la jornada de 12 hores de ràdio en directe amb públic com es feia als anys anteriors, no obstant durant tota la setmana les catorze emissores participants estaran presentant programes especials per a commemorar aquesta diada.

    Rafa Gimena, president de la demarcació de Lleida, ha manifestat que “malgrat les restriccions de la pandèmia, el Col·legi de Periodistes no ha volgut deixar de banda aquesta celebració, ja que la ràdio és un mitjà molt proper i dinàmic que s’adapta als canvis i està present entre els públics de totes les edats”.

    El tema que protagonitza enguany el dia de la ràdio segons la UNESCO és: “Nou món, nova ràdio. EVOLUCIÓ, INNOVACIÓ, CONEXIÓ”.

    Catorze emissores de la demarcació,– RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1 Lleida, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló, Ràdio Les Borges, Ràdio Tàrrega i Ràdio La Seu- presentaran un programa especial dedicat al dia mundial de la ràdio.

    Així per exemple, Catalunya Ràdio prepararà un programa amb redactors de les seves seus a Lleida, el Pirineu i l'Aran a on repassaran esdeveniments històrics que han seguit a la ràdio al voltant de la temàtica Nou Món, nova era. A més explicaran com la ràdio va ser important en un moment rellevant per a Lleida quan la UE Lleida era a primera divisió. El Dani Badia entrevistarà a Gonzalo Arguiñano, un defensa basc que va participar en l'últim ascens de la UE a Lleida a primera divisió a l'any 1993.  

    Cadena SER Ràdio Lleida en el Programa Soroll: Especial Nou Món, Nova era, posarà de relleu el paper que la ràdio juga a la nostra societat.

    Les veus d'Onda Cero Catalunya explicaran experiències i anècdotes pròpies sobre com s'han fet els respectius programes durant la pandèmia i sobretot les setmanes del confinament.

    Ràdio Tàrrega compartirà una entrevista amb Pilarín Minguell, la primera dona que va parlar als micròfons de Ràdio Tàrrega a la seva primera edició.

    Ràdio Les Borges emetrà un programa parlant de l'impacte del coronavirus al nostre entorn.

    Ràdio UA1 en el  Espai "Això va en sèrie", farà un repàs de les ficcions televisives que han reflectit com és el món de la ràdio al llarg dels anys.

    Ràdio La Seu ens oferirà una tertúlia sobre el passat, present i futur de la ràdio. Hi participen tres persones vinculades històricament a RàdioSeu: Anna Bigordà, Santi Miarnau i Jordi Pino, moderats per Pep Graell.

    EMUN FM amb a través del seu programa SOM TERRA proposa jugar a esbrinar el futur seguint la temàtica nou món, nova era amb cinc entrevistes a Teresa Botargues, assessora d’Innovació de la Diputació de Lleida i Experta en fons europeus, per parlar sobre transformació econòmica; a Norma Jordana Berenguer, sociòloga i membre d’ADONA’T Segrià Nord per la Igualtat per parlar sobre si El futur serà feminista o no serà; a David Lesan, Tècnic de Joventut del Consell Comarcal del Segrià per parlar sobre els joves, el motor del futur; a Rafa Gimena, President del CPC Lleida per parlar que ens explicarà que El periodisme del futur l'estem fent avui i a Víctor Falguera, investigador en enginyeria agrícola i alimentària a AKIS Internacional, per parlar sobre com serà l’agricultura del futur.

    També comptarem amb el programa Aquí a l'Oest, l'únic magazín fet conjuntament a les Terres de Lleida per professionals  d’Alpicat Ràdio, UA1 Ràdio Lleida, Ràdio Rosselló, Ràdio Ponent Mollerussa i Ràdio Tàrrega amb una programació especial que comptarà amb una entrevista a la Núria Camps, coordinadora de compromís social, igualtat i cooperació de la UdL que ens explicarà els reptes de futur emmarcats a l’Agenda 2030’ de les Nacions Unides; una entrevista al Toni Laso a on analitzaran l’evolució de la ràdio a les transmissions esportives;  la secció musical de proximitat del programa ‘Potència KM0’ tindrà com a convidat el músic lleidatà ‘Eira’ i ens presentarà el seu darrer treball ‘Manantial’. Finalment es tancarà el programa donant veu a les generacions més joves de la ràdio, acompanyats de la Laia Berenguer de #LaBravaPodcast dins del projecte Planeta Jove.

    Per aquesta jornada també tindrem la participació dels alumnes de primer curs del cicle de grau mig de vídeo, discjòquei i so de l’Institut La Caparrella, que ens oferiran un programa en el que tractaran diferents tòpics com música, tecnologia, xarxes, sèries, relacions personals i sexualitat.

    Tots els programes es podran escoltar al Repositori Digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

    • Dia Mundial de la Ràdio 2016
    • Dia Mundial de la ràdio 2017
    • Dia Mundial de la ràdio 2018
    • Dia Mundial de la ràdio 2019
    • Dia Mundial de la ràdio 2020

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.