• El conflicte Israel-Palestina centra una nova conversa a Igualada del cicle En[raona]

    6 novembre, 2023

    El cicle de diàlegs En[raona], organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, torna dijous 16 de novembre amb una conversa sobre el conflicte Israel-Palestina amb el periodista de TV3, Albert ElfaMontserrat Arbós, periodista, professora i coordinadora del Màster Universitari en Periodisme Internacional de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i Metges Sense Fronteres

    El periodista Albert Elfa i Montserrat Arbós, periodista i professora.
    Autor:
    Arxiu personal

    La xerrada, que conduirà la periodista igualadina Bet Altarriba, es farà a la sala a la sala de socis del Teatre Ateneu Igualadí d'Igualada (19h).

    El periodista Albert Elfa ha viscut 6 anys (2009-2015) a Jerusalem com a corresponsal de TV3, amb la seva companya i els seus dos fills. A Gaza va viure dues guerres des de dins de la Franja, la del 2012 i la del 2014, la més dura fins ara. Ha passat pràcticament tota la vida professional als serveis informatius de  TV3. Ha dirigit els programes Àgora, Valor Afegit o Veure Món i va ser corresponsal de la CCMA durant gairebé 13 anys en tres continents als Estats Units, el Pròxim Orient i Brussel·les.

    Durant aquest període va cobrir els efectes de l'huracà Katrina, a Nova Orleans, va seguir durant dos anys Barack Obama fins a la Casa Blanca, a Xile la mort de Pinochet, a Veneçuela l'ascens de Chavez, a La Havana, 12 hores amb Fidel Castro al Palau de la Revolució. Va viure les revolucions àrabs des d'Egipte,  els atemptats terroristes de París i Brussel·les, el Brexit, la crisi dels refugiats... Els últims sis anys ha estat director de documentals al programa Sense Ficció. L'últim, La diva i la vida, Begoña Alberdi. També ha escrit  dos llibres i un conte.

    Montserrat Arbós és periodista, professora i coordinadora del Màster Universitari en Periodisme Internacional de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL). També és membre del patronat de Fundipau (Fundació per la Pau) i autora del llibre Una amistat prohibida. L'Estat d'Israel contra Tali Fahima (ed. Tigre de Paper, 2016).

    A banda de la conversa entre aquests dos professionals, Metges Sense Fronteres farà una connexió en directe des de Jerusalem per explicar com treballa l'ONG des del terreny i les dificultats amb què es troba diàriament.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.