Notícies

 • Amb l’arribada de l’estiu, l'única preocupació serà quins llibres posar a la maleta per a les vacances. El Centre de Documentació Montserrat Roig ha recopilat els últims títols disponibles, a més de recomanacions per aprofitar els mesos estivals. Els col·legiats i col·legiades podeu demanar tots aquests títols en préstec. 

  Les mesures inclouen la publicació d'una guia, un taller formatiu i un servei d'assessorament. 

  El proper dilluns 17 de juny a les 18.30 hores, el Col·legi de Periodistes de Catalunya acollirà un acte en homenatge al periodista i sacerdot Pere Pascual Piqué, més conegut com PPP. L'homenatge ha estat organitzat per un grup d'excompanys periodistes que volen reconèixer i honorar la seva figura d'ençà de la seva mort el passat 17 d'abril, a l'edat de 88 anys.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, convoca l'Assemblea General Ordinària per al dimecres 26 de juny, a les 18:00 hores en primera convocatòria. Es donarà a conèixer la memòria d'activitats del 2023 i s'aprovaran, si escau, els resultats de l’exercici 2023 i el pressupost del 2024.

  El pròxim dijous 27 de juny la nostra Demarcació organitza una nova conversa emmarcada dintre del cicle Periodisme Sud. En aquest cas parlarem de l’extrema dreta i del periodisme en un territori de cruïlla com és el nostre, envoltada de territoris on l'extrema dreta està guanyant terreny.

  La conversa serà amb els periodistes Emma Zafón, del País Valencia, i  Rubén Lombarte, de Ràdio Matarranya, a la Franja aragonesa, que seran moderats pel tresorer de la Demarcació i periodista ebrenc, Oriol Gracià.

  L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a les 19 hores a la seu col·legial, al carrer Ramon Berenguer IV, 26 de Tortosa.

  Vine a descobrir la història i el futur dels mitjans públics catalans! El Grup de Joves del Col·legi de Periodistes de Catalunya et convida a una visita guiada a l'exposició el pròxim dijous 20 de juny a les 17:00 h al Disseny Hub Barcelona. Confirma la teva assistència.

  El Teatret del Serrallo ha acollit aquest vespre la XXXII Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i presentada pels col·legiats Ricard Buigues i Marta Ferré.

  La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes estarà tancada per vacances del divendres 14 al dimecres 19 de juny, tots dos dies inclosos. 

  En el seu nou disc el periodista i músic Arturo Gaya canta a Abu Bakr al-Turtuxí a través de textos del segle XI adaptats al català per Miquel Àngel Llorenç. Gaya ha presentat el seu darrer treball avui a la seu col·legial a Tortosa.

  El Col·legi de Periodistes ha enviat una carta a la Generalitat de Catalunya per expressar la seva preocupació per la decisió d’unificar les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio de Girona en una sola seu a l'espai Santa Caterina, que també allotja la seu del govern català. El Col·legi considera que aquesta mesura pot comprometre la percepció de neutralitat i independència dels mitjans públics.

  Els guanyadors de les Petxines de la Informació es donaran a conèixer aquest dijous, 13 de juny, una vegada es faci públic el resultat de la votació dels col·legiats i col·legiades, que tindrà lloc el mateix dia de la festa, que començarà a les 20h al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, Tarragona).

  El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida, col·labora com a jurat en la primera edició dels premis de fotografia Robert Capa. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Aitona, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida que té com a objectiu fomentar el coneixement de la guerra civil a Ponent.

  La periodista Berta Ramos (Tarragona, 2 de novembre de 1954) rebrà aquest dijous la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la 32a edició de la Festa de les Petxines de la Informació.

  Els artífexs dels tres espectacles que serviran per presentar l'Orquestra Filharmonia.

  El Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona crea una orquestra formada per músics no professionals que es presenta oficialment amb tres concerts d’homenatge al centenari de la ràdio a Catalunya.

  Els espectacles compten amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i del Centenari de Ràdio Barcelona, i s’inspiren en els antics programes de ràdio, que combinaven les intervencions dels locutors amb música en directe.

  El pròxim dimarts 11 de juny a les 18:00 hores, la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes acollirà la presentació d'aquest projecte que localitza els conflictes ambientals arreu del món. Cal confirmar assistència prèvia. 

  14 de les 15 queixes al Consell de la Informació de Catalunya són per continguts racistes, només 1 per LGTBI-fòbia.