• "Fins quan serem immigrants? Reflexions de joves catalans asiàtic descendents"

    16 març, 2018

    Joves barcelonins d'origen asiàtic (Bangla Desh, Pakistan, Xina, Filipines) compartiran les seves reflexions sobre qüestions al voltant de la cultura i la identitat en una taula rodona organitzada per Casa Àsia i el Grup de Treball sobre Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya en el marc del  "Cicle de Debats sobre Àsia" d'aquest grup.

    Quina és la seva relació amb la cultura hegemònica "autòctona" i la cultura familiar d'origen? Com construeixen la identitat individual i la col·lectiva des d'una perspectiva intercultural? Com influeix la mirada de la societat en el procés de construcció identitària? Compartim el mateix sentiment de pertinença a una societat culturalment i lingüísticament diversa? Han deixat de ser immigrants les primeres persones asiàtiques que van arribar al territori a finals del segle XX? ¿I les seves filles i fills? Quan es deixa de ser immigrant?

    Amb aquest debat que tindrà lloc el proper dijous 22 de març a les 18.30 h a la seu del Col·legi de Periodistes es volen visibilitzar trajectòries d'aprenentatge i professionals i experiències de lluita enriquidores, amb l'objectiu de trencar estereotips i prejudicis i provocar el debat al voltant de la societats interculturals.

    Participants:

    • Cristina Zhang Yu. Psicòloga educativa especialitzada en aprenentatge en entorns de diversitat cultural i processos identitaris. Actualment coordina el projecte Menja Llibres per al foment de la lectura en infants de 7 a 9 anys. Autora del bloc http://mandarinadelaterra.com
    • Gemma Ferreón Rivera. Fotògrafa/videògrafa i en el darrer curs del Grau en Antropologia Social i Cultural. Actualment treballa com a freelance en edició de vídeos d'esdeveniments socials.
    • Sanja Rahim Huque. Politòloga especialitzada en Migracions. Actualment treballa per a la Fundació Migra Studium com a Tècnica d'Acollida. També s'encarrega d'executar com a tècnica socioeconòmica una de les accions del Pla de Barris del Gòtic Sud i el Raval Sud (Ajuntament de Barcelona).
    • Sana Mahroof Un Nisa: Estudiant de segon any de Dret. Actualment treballa a l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer com a mediadora i traductora. També participa com a dinamitzadora en el projecte AFEX (Aprenem Famílies en Xarxa) de Casa Àsia i Ajuntament de Barcelona.
    • Charlie Ye Zhou. Estudiant de Dret a la Universitat Internacional de Catalunya. 


    Presentat per:
    Col·legi de Periodistes de Catalunya

    Moderat per:
    Gaëlle Patin Laloy, responsable del programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia

    Data  22/03/2018 18:30 h

    Horari  Dijous 22 de març de 18.30 h a 20.30 h

    Lloc Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla de Catalunya, 10 pral. Barcelona

    Entrada

    Entrada lliure amb l'aforament limitat. Es recomana arribar uns minuts abans del començament de l'acte.

    Organitza

    Casa Àsia i el Col·legi de Periodistes de Catalunya

    Grups de treball:
    Periodisme solidari

    1 Comentari

    1. Emma de la Haba
      Sóc tècnica comunitària a la ciutat de l'Hospitalet i treballo amb els col·lectius sobre els que es parlarà a la sessió de debat. Pel treball que fem actualment i el que estem programant per al futur proper m'interessa enormement poder assistir-hi. Atentament.

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.