Notícies

 • Estrenem l'Escola d’Estiu per oferir una formació intensiva i molt pràctica el juliol, en què tocarem molts temes sobre gestió en xarxes socials, eines d’edició i disseny i accions de comunicació. Volem que t'ho passis bé fent formació, networking i gaudint dels workshops que hem organitzat amb la col·laboració de Google News Lab. Apunta't abans del 31 de maig i tindràs un descompte especial! [ver versión en castellano]

  La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària, màxim òrgan de representativitat dels col·legiats i col·legiades, que ha servit per aprovar els comptes anuals del 2018, el pressupost del 2019 i les modificacions d'alguns dels articles dels Estatuts i del Reglament de Règim Intern. També s'han repassat totes les línies d'actuació de les sis demarcacions i els serveis que s'ofereixen als col·legiats i col·legiades. 

  Aquest espai informatiu permet publicar qualsevol tipus de peça relacionada amb el periodisme i la comunicació. Les col·laboracions estan remunerades amb un total de 100 euros i totes opten a la beca especial de 300 euros que s'atorga trimestralment.

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els col·legiats i col·legiats teniu tota mena de descomptes exclusius per visitar el centre cultural Món Sant Benet. Per gaudir de l'avantatge cal introduir el codi promocional que s'adjunta a la newsletter del 18/06. 

  Els col·legiats i col·legiades teniu un 50% de descompte per assistir a la jornada que organitza el Clínic Barcelona Summer School el pròxim dimecres 10 juliol. Per gaudir de l'avantatge cal consultar la newsletter del 17/06. 

  La segona sessió del cicle de debats "Els debats de la comunicació" analitzarà el paper de les fake news en el nostre entorn. Vine el pròxim dimecres 26 de juny a les 18:30h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Entrada lliure. 

  La ja tradicional trobada d'estiu serà el dijous 4 de juliol a Can Veí, de Sarrià de Ter, i és oberta tant a periodistes col·legiats com a no col·legiats

  L'exposició "Rahola foto 2019" es podrà visitar entre el 18 de juny i el 31 de juliol a la seu de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

  L'associació Obertament presenta l'informe de l'Observatori de salut mental i mitjans, que mostra que quasi la meitat de les notícies que es publiquen a mitjans locals sobre salut mental la relacionen amb perillositat.

  El mateix dia que el judici del procés era vist per a sentència, la periodista Gemma Nierga  va parlar, a Manresa, de periodisme i del llibre que ha escrit sobre Jordi Cuixart.

  La foto "Estira-i-arronsa", que va guanyar la novena edició dels Premis Carles Rahola.

  L'exposició "Capturant l'actualitat", que es pot visitar fins al 24 de juny a La Burés d'Anglès, inclou 29 imatges de les que es van presentar a la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

  Les beques Robert Schuman començaran la tardor del 2019 i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari tres mesos abans de començar les pràctiques. La data límit per presentar la candidatura és el pròxim 30 de juny a mitjanit. 

  La Diputació de Girona, amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, ha tirat endavant una segona edició del llibre de Lluís Costa coincidint amb els 80 anys de l'afusellament de Carles Rahola

  El màrqueting d’influencers, l’edició de vídeos amb el mòbil, la redacció de reportatges gastronòmics, la realitat augmentada i virtual, la protecció de dades, les subscripcions als mitjans o el periodisme de dades són els temes que abordaran els pròxims cursos del Centre de Formació del Col·legi de Periodistes.

  La Festa anual dels Periodistes de Lleida va tornar a ser un èxit total de congregació de professionals col·legiats i no col·legiats. Enguany, la Sala Comèdia va ser el punt de trobada per passar una estona relaxada que ens va deixar molts somriures i moments pel record.