• El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull l’exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial, organitzada per Photographic Social Vision. Els col·legiats i col·legiades podreu visitar l'exhibició de manera gratuïta des del 4 de novembre fins a l'11 de desembre. A més, us convidem a la presentació amb el fotògraf Lalo de Almeida, guanyador del World Press Photo Long-Term Project Award, el divendres 4 de novembre a les 17:30 h a CASA SEAT.

  Mentors i mentees es trobaran en 4 sessions de 90 minuts durant dos mesos, on podran conèixer, preguntar i intercanviar coneixements sobre àrees de la comunicació corporativa. Places limitades amb inscripció prèvia. 

  El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i la Comissió Europea organitzen una xerrada sobre la proposta de Llei sobre la Llibertat dels Mitjans de Comunicació. En parlarem el pròxim dijous, 17 de novembre, a les 18.00 h amb Christian Wigand, portaveu de Justícia de la Comissió Europea, en conversa amb el periodista Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.  

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha aprovat sortir de la Red de Colegios Profesionales de Periodistas per discrepàncies amb el sistema de representativitat. Un element clau en la definició de la presa de decisions en l’esborrany de proposta de creació d’un futur Consejo de Colegios Profesionales de Periodistas. 

  Salut mental, professionalització i retirada esportiva, eixos de la IV Jornada Comunicació, Dona i Esport. Esportistes, periodistes i altres professionals debatran a més a Lleida sobre la poca visibilitat de l'esport practicat per dones.

  El 13 de desembre (19.30h) ens trobarem a la seu del Col·legi a Tarragona per presentar la memòria anual d'activitats i fer un brindis nadalenc.

  T'agradaria participar com a docent en els tallers d'educació mediàtica del Col·legi de Periodistes de Catalunya? Obrim aquesta convocatòria per formar periodistes col·legiats/des de cara a les pròximes xerrades a escoles i instituts. Places limitades! 

  Una delegació del Press Arbitration Commission de Corea del Sud ha visitat la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la voluntat de conèixer el nostre funcionament i, especialment, el del Consell de la Informació de Catalunya. La trobada va permetre intercanviar experiències i contrastar models que vetllen pel compliment dels principis d’ètica professional periodística continguts en el Codi Deontològic.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona han organitzat pel pròxim dilluns, 12 de desembre, a les 9:00 h al Palau Macaya, una conversa entre l'advocada Olga Tubau i el periodista Enric Sierra, sobre l'esborrany de Llei de la informació classificada que ha anunciat el govern espanyol. Una xerrada que moderarà el periodista de l'ARA, Antoni Bassas. Cal inscripció prèvia

  El primer capítol de «Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat» guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona; Un treball periodístic sobre la ciutat mexicana de Tijuana obté el Premi de Periodisme Turístic; El de Comunicació Local recau en Lluís Rovira per un article sobre set joves cambrilencs al cim de l’Aneto, publicat a la Revista Cambrils; i El premi de Fotoperiodisme és per a Josep Lluís Sellart per una imatge sobre un desnonament realitzada per a El País.
   

  El primer capítol de «Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat» guanya el Premi Camp de Tarragona; Un treball periodístic sobre la ciutat mexicana de Tijuana obté el Premi de Periodisme Turístic; El de Comunicació Local recau en Lluís Rovira per un article sobre set joves cambrilencs al cim de l’Aneto, publicat a la Revista Cambrils; i El premi de Fotoperiodisme és per a Josep Lluís Sellart per una imatge sobre un desnonament realitzada per a El País.
   

  La periodista de TVE, Almudena Ariza, rebrà el VIII Premi Margarita Rivière el dimecres 30 de novembre, a les 19.00 h, a la seu de La CIBA de Santa Coloma de Gramenet. L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya també donarà els Premis de Comunicació No Sexista, amb motiu dels seus 30 anys. 

  Grau, Fanals, Díez, Casellas i Morató.
  Grau, Fanals, Díez, Casellas i Morató.

  La taula rodona en commemoració dels 400 anys de la mort de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, aporta visions molt interessants sobre com s'hauria d'informar

  Miriam Díez, Laura Fanals, Gemma Morató, Josep Casellas i Jordi Grau aporten reflexions brillants des de diferents punts de vista

  L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes organitzen el divendres, 2 de desembre, un esmorzar informatiu per presentar la nova “Guia per a periodistes 2022-2024”, oberta a mitjans de comunicació i periodistes en general.

  Aquest divendres, 25 de novembre (20.30h), se celebrarà la gala de lliurament del XXXV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra.

  L'Auditori Enric Granados va acollir ahir al matí la sisena edició del dia mundial de la televisió, organitzada pel Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida que va arreplegar aproximadament 400 estudiants com a públic que van gaudir de dos tallers preparats per diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida.