Notícies

 • La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i serà presentada pels actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera

  Sílvia Sanahuja, Ramon Girona, Albert Piñeira, Joan Ventura i Narcís Sastre.
  • Aquesta edició tindrà lloc del 12 al 21 de febrer i coincideix amb els 80 anys de l’afusellament de Carles Rahola i Llorens, del qual se’n reivindicarà la figura i el llegat
  • També hi haurà una conversa amb Laia Servera, directora de l’InfoK; taules rodones sobre el tractament de l’orientació sexuals als mitjans de comunicació i sobre les interioritats del periodisme polític, i es commemorarà el Dia Mundial de la Ràdio

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  Els col·legiats i col·legiades poden accedir als cursos de 'Dret en l'Entreniment i d'Imatge' i 'Dret, Periodisme i Internet' que organitza l'I·lustre Col·legi d'Advocacia de Barcelona al mateix preu que els col·legiats de l'ICAB. 

  Els col·legiats i precol·legiats podeu gaudir d'un 15% de descompte en la subscripció a les seves publicacions en paper. Cal introduir el codi promocional que s'adjunta en la newsletter del 22/01. 

  Ligia Arreaga va ser detinguda el passat mes de gener mentre cobria una investigació a Panamà i ja va haver de marxar del país l'any 2016 per amenaces. Us animem a signar aquest document perquè no se silenciï el periodisme i els periodistes en aquest país. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen el divendres 25 de gener a les 9:30h un esmorzar de premsa amb l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa, membre del grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) al Parlament Europeu. L'acte se celebra en el marc de la ronda d'esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l'any 2014.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya expressa la seva preocupació i condemna per la detenció produïda ahir a Girona, sense ordre judicial, del fotoperiodista Carles Palacio per uns fets que es van produir el passat octubre, quan estava cobrint la notícia d’un tall a les vies del tren. Palacio anava degudament acreditat i estava treballant per a La Directa i El Nacional.

  La degana i la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya us conviden el pròxim dimecres 23 de gener, a les 18:00 hores, a aquesta trobada entre els periodistes col·legiats/des i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Per assistir a l'acte és imprescindible enviar el teu nom, cognoms i número de col·legiat a l'adreça de correu electrònic següent: comunicacio@periodistes.cat

  Els col·legiats i col·legiades teniu un descompte exclusiu per assistir a l'estrena de 'Rodelinda' el pròxim 2 de març a les 20:00h al Gran Teatre del Liceu. Promoció vàlida des del dilluns 18 de febrer a les 0:00 fins al diumenge 24 de febrer a les 24h.

  Et convidem a assistir a la presentació del llibre sobre l'atzarosa vida -atemptats, bombes, judicis, empresonaments i exili, noms falsos i pseudònims- de Josep Maria Cadena, Jaume Capdevila i Lluís Solà i Dachs. L'acte tindrà lloc el pròxim dijous 14 de febrer a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  Tens un ampli ventall de formacions, com són la creació d’un pla de marca personal 3.0., la producció de vídeos per a xarxes socials, la redacció de discursos o tècniques de storytelling, o els usos de Telegram i Indesign per a mitjans i empreses.

  A partir d’ara posem en marxa l’Aula Virtual, amb una nova línia de cursos on line més completa i pràctica, per tal d’ajudar els periodistes a formar-se sense desplaçaments ni restriccions horàries, des de qualsevol punt, amb un calendari flexible i oferint continguts interactius i dinàmics.

  Vols passar una bona estona amb companys periodistes després de treballar? Busquem col·legiats que vulguin formar un equip de futbol i participar en un torneig el pròxim mes d'abril. Si t'interessa aquesta activitat, escriu un correu a comunicacio@periodistes.cat. La inscripció és totalment gratuïta. 

  Ets un apassionat del vi i la comunicació? Els col·legiats i col·legiades teniu un 15% de descompte en la inscripció a la Conferència Catalana de la Comunicació del Vi que tindrà lloc els dies 4 i 5 de març a la seu del Col·legi de Periodistes de Barcelona.