Capçalera és i ha estat sempre una publicació compromesa amb la professió: atenta als grans temes que sacsegen l’ofici, crítica amb les seves febleses i fidel a la voluntat de fer memòria i deixar constància del present. Una revista feta des del sector i per al sector, però que ha sabut interpel·lar també el conjunt de la societat amb una mirada oberta i plural.
L’exposició ofereix un recorregut visual i documental per les principals etapes de la revista i per l’evolució del periodisme al llarg de les darreres tres dècades. A través d’articles, anècdotes i reflexions de periodistes que hi han col·laborat, es posa en valor la trajectòria d’una publicació que s’ha consolidat com a referent del sector.
L’acte va comptar amb la participació del degà, Joan Maria Morros, de l’actual director de la revista, Jordi Rovira, i de Goretti Palau, que en va ser directora entre els anys 2000 i 2004. Jaume Fabre, primer director de Capçalera (1989-2000), no va poder assistir-hi, però va fer arribar una carta que va ser llegida pel mateix degà durant l’acte.
Jordi Rovira va posar èmfasi en la projecció que Capçalera ha tingut més enllà de les parets del Col·legi, explicant una anècdota en què, en una visita a Madrid, on va constatar que la revista també hi tenia lectors interessats i seguidors habituals. Va subratllar que Capçalera és un termòmetre del que passa a l’ofici i un testimoni de gran valor, amb anàlisis sobre com es van cobrir molts esdeveniments històrics com els Jocs Olímpics de 1992, els atemptats del 17-A o la recent DANA al País Valencià.
La mostra es pot visitar durant l’horari habitual del Col·legi i estarà disponible fins a mitjans del mes de setembre. Posteriorment, serà acollida per les diverses demarcacions del Col·legi de Periodistes, començant per Girona.
2 Comentaris
Deixa el teu comentari