• L'onzena edició del programa "Premsa a les escoles" arriba a 70 centres

    2 març, 2020

    El programa impulsat pel Col·legi de Periodistes i l'Obra Social "La Caixa” ofereix xerrades sobre periodisme als centres de secundària de tota Catalunya. Enguany, una vintena de periodistes col·legiats de totes les demarcacions visitaran a més de 3.600 alumnes d’ESO de 70 centres de tot Catalunya.

    El Col·legi de Periodistes i l'Obra Social "La Caixa", a través d'EduCaixa, posen en marxa l'onzena edició del programa "La premsa a les escoles". L'objectiu del programa és reflexionar sobre les noves formes de comunicació i consum informatiu, com les xarxes socials, i ajudar a discernir entre la informació veraç i contrastada en temps de fake news i postveritat. 

    Les xerrades comencen aquest mes de març i arribaran a més de 3.600 alumnes d’ensenyament secundari d’un total 70 centres de tota Catalunya. Les xerrades es repartiran proporcionalment arreu del territori. Així, a la província de Barcelona hi participen 30 centres, a  Tarragona, Lleida i Girona 10;  i a les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central, 5 respectivament. 

    Durant més de quatre setmanes, els col·legiats/des es desplaçaran a cadascun dels centres escolars i explicaran en primera persona la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici. Tanmateix, transmetran la funció social i la importància que tenen els mitjans de comunicació avui dia. Durant les sessions es faran servir exemples i casos pràctics amb diferents materials i tota classe de suport (audiovisual, premsa i digital).

    Des del Col·legi de Periodistes, hi ha molt d’interès a conèixer la "dieta mediàtica” dels més joves, que de manera unànime els darrers anys assenyalen les xarxes socials com a principal canal de comunicació a través dels quals s’informen. Una situació que els exposa a les fake news i a la postveritat amb tot el que socialment comporta. D’aquí que se’ls hi expliqui les diferències que hi ha entre canals d’informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis que aporta el periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural.

    EduCaixa, el programa educatiu de "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar la reflexió sobre l’actualitat informativa, promoure el respecte al pluralisme i crear consciència del paper que exerceixen els mitjans de comunicació en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a entendre una realitat complexa i en constant canvi. 

    Documents relacionats

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.