Notícies

 • Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  Els col·legiats i col·legiades adscrits al Règim General, autònoms i persones en situació d'atur podran gaudir de diferents cursos subvencionats. El nombre de places és limitada i cal realitzar la preinscripció al Departament de Formació del Col·legi. 

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  El Col·legi de Periodistes col·labora en la quarta edició del Premi ATLL de l'aigua que té com a objectiu promoure i reconèixer els treballs periodístics sobre la temàtica de l'aigua. La data de presentació de candidatures finalitzarà el 30 de setembre. 

  Encetem nou curs i amb ell nova programació formativa a la Demarcació de Lleida. A l'octubre: a principis de mes, 'Instagram per a comunicadors i empreses' i a finals, 'WhatsApp com a eina de màrqueting'. T'apuntes?

  La ciutat de Barcelona va viure una jornada excepcional de fets i periodisme el passat 20 de setembre. Una jornada en què el Col·legi de Periodistes va facilitar la feina als professionals que necessitaven un espai on treballar. 

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha assistit aquest matí, amb associacions com la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, així com diversos col·legiats/des, a la Sindicatura de Greuges per sol·licitar la seva empara. 

  Amb els nostres cursos podràs iniciar-te en el codi font i fer petits retocs en la producció informativa, millorar l’estil per escriure a les xarxes, generar més continguts amb el mòbil, aprofundir en el Linkedin per a empreses o en les tècniques del community manager, entre d’altres.

  Un dels darrers cursos que s'ha fet a Girona.

  Ja tenim la nova programació de cursos preparada! Cinc propostes més que interessants i que et serviran per millorar el teu currículum. Quants en faràs?  

  El Col·legi de Periodistes acollirà la taula rodona 'El Papus, recordem els 40 anys de l'atemptat' aquest dimecres 20 de setembre a les 19:00h. La data coincideix amb el 40è aniversari de l'atemptat contra la revista satírica.  La taula rodona estarà formada per antics col·laboradors de la publicació. No hi podeu faltar! 

  Josep Maria Planes és el primer periodista que ha entrat a formar part de la galeria de Manresans I·lustres. Durant l’acte solemne, celebrat ahir, es va lliurar el V premi Planes als periodistes que van denunciar els casos d’abusos sexuals al col·legi els Maristes de Barcelona.

  Surtdecasa.cat, el portal de proximitat que va néixer fa uns anys a les Terres de l' Ebre, és el tercer digital cultural del país, amb 127.000 usuaris únics segons dades del mes d’agost.

  En un món cada cop més digitalitzat, on els recursos principals d'una ciutat o un país passen per la Xarxa, no hauríem de potenciar la ciberseguretat i no només quan som atacats? Els periodistes estem suficientment conscienciats de protegir les seves fonts i de treballar amb eines d'encriptació? Comprem i movem els diners per Internet i els documents importants es guarden al núvol internacional. Quina mena de regulació ens cal per protegir les empreses? Els drets dels ciutadans en l'entorn digital estan suficientment informats? Aquestes són algunes de les moltes preguntes que ens farem el pròxim 27 de setembre a les 18:30h al Col·legi de Periodistes.

  Reunida la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb caràcter extraordinari, va analitzar la situació informativa excepcional que viu Catalunya des de mitjans d’agost. La Junta representa un col·lectiu de més de 4.000 professionals, amb maneres de pensar diverses, però unides de manera voluntària per un element comú; la defensa del Codi Deontològic. Per aquest motiu es va acordar emetre un posicionament conjunt, insistint en la necessitat de defensar de manera escrupolosa el Codi Deontològic. 

  La cuinera, compromesa amb la promoció dels bons hàbits alimentaris, estrena el 27 de setembre el “Pessics de Vida” al Casino, de Manresa. El músic David Carabén i el físic Lluís Torner completen la programació.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya expressa el seu condol a la família i als companys de Rai Ferrer, referent de la il·lustració. El periodista va treballar a la revista "STRONG" i més tard sota el nom del Col·lectiu Onomatopeya que ell mateix va fundar.