Notícies

 • La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes organitza una vetllada centrada en la pionera del fotoperiodisme a l’Estat.

  Es projectarà el documental “Joana Biarnés, una entre tots”, i tot seguit es farà una tertúlia amb la protagonista.

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya fa una crida per tal d’exigir la necessitat de garantir el dret fonamental a la llibertat d’informació i d’expressió davant la convocatòria del Referèndum d’aquest diumenge 1 d’octubre. L’exercici lliure de tots els periodistes ha de quedar absolutament protegit abans, durant i després del Referèndum convocat pel Govern de Catalunya.

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  La Demarcació de Lleida va celebrar aquesta jornada de la mà de 17 televisions convencionals i digitals, professionals de la televisió de Lleida i alumnes de La Caparrella i la Universitat de Lleida, per acostar la professió de periodista i el mitjà televisiu als ciutadans.

  L'increment de plataformes en l'entorn digital està impulsant la incorporació d'aquest gènere com a estratègia de difusió de continguts no lligats estrictament a l'actualitat immediata senzillament intemporal.

  Els col·legiats i col·legiades podeu gaudir d'interessants descomptes en la compra d'entrades  d'alguns dels seus concerts, especialment del mestre Granados o Mozart del Cicle BCN Clàssics al Palau de la Música Catalana. Per activar aquest descompte cal introduir el Codi Promocional. 

  Si vols aconseguir despertar l’interès dels teus lectors i oients vine a conèixer i practicar les múltiples tècniques de comunicació que cal fer servir. També trobaràs orientació per al teu projecte empresarial i eines per al treball col·laboratiu en xarxa.

  Com és la violència que s'exerceix contra dones periodistes a les xarxes socials? Quines són les conseqüències? Amb quins instruments comptem per denunciar una situació de ciberassetjament? Són algunes de les preguntes que es resoldran a la taula rodona que es farà al Col·legi de Periodistes de Catalunya el dimecres 29 de novembre, a les 18:00h.

  Els guardons van premiar l'Hospital de Cerdanya, el Projecte Life Pletera, la Sagrada Família i els coordinadors i portaveus de la campanya "Casa nostra, casa vostra", Lara Costafreda i Rubén Wagensberg.

  Els periodistes Ramon Rovira i Patrici Tixis van parlar, en una conversa distesa, de la seva feina com a responsables de comunicació corporativa del Banc Sabadell i el Grup Planeta.

  Si ets autònom i vols saber quins són els aspectes que has de tenir en compte en el teu negoci, inscriu-te en aquest curs del pròxim 13 de desembre. Descobreix la importància de controlar les teves finances, però sobretot d'entendre-les. 

  El Consell de la Informació de Catalunya ha difós un comunicat pel cas de la nena de deu mesos que va morir a Torroella de Montgrí a principis de novembre

  Consulta els vídeos d'una jornada que va analitzar, debatre i reflexionar sobre les causes i conseqüències de la precarietat laboral en la professió, a més d'abordar les possibles solucions. Fes clic aquí

  Els dies 20 i 27 de novembre es reflexionarà al CCCB sobre la realitat política i social de la Rússia contemporània amb la participació de dos reconeguts periodistes, Mikhail Zygar i Judy Dempsey.

  Si t'interessa conèixer aquest model d'empresa, et convidem a una sessió informativa gratuïta el dimecres 22 de novembre, a les 7 de la tarda, a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, a Manresa. 

  La formació contínua facilita el teu dia a dia professional. Aprofita doncs per saber com protegir el teu ordinador o mòbil de les ciberamenaces, per aprendre a millorar la reputació on line o a crear un pla editorial per a les xarxes, per pensar en estratègies útils per al teu projecte empresarial, per conèixer noves eines del treball col·laboratiu o per practicar amb Instagram.