• Més de dos-cents periodistes han recollit els seus braçals i armilles al Col·legi de Periodistes des dels atemptats

  10 octubre, 2017

  El Col·legi de Periodistes ha distribuït un total de 206 braçals i armilles entre els periodistes per poder ser identificats i realitzar la seva feina com a professionals de la informació a la via pública des del 17 d’agost, data dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, fins a la data d’avui.

  El Col·legi de Periodistes disposa d’un acord amb el Departament d’Interior, a través del qual s'intenta assegurar mitjançant aquests elements d’identificació, la tasca periodística dels professionals (fotògrafs, càmeres, redactors, etc.) amb la voluntat de facilitar el seu treball.  Aquests elements visuals d’identificació tenen una vigència de 2 anys, i s’ha d’anar renovant periòdicament. 

  Per obtenir aquests elements visuals identificatius, els periodistes han d’anar a la seu central o a qualsevol de les cinc demarcacions del Col·legi i d’aquesta manera obtenir el dret de poder efectuar el seu treball al carrer i que siguin visualitzats i reconeguts per la força pública

  Els professionals d’altres països o ciutats també poden obtenir aquests elements identificatius en les mateixes condicions que els periodistes residents al nostre país, amb una durada relacionada amb el temps de la seva estada professional a Catalunya. Degut als fets que han succeït els passats dies, periodistes de països com els Estats Units, Portugal, França, Itàlia i Anglaterra també han demanat els elements identificatius al Col·legi.

  Precísament aquest periodistes internacionals han tingut les portes del Col·legi de Periodistes obertes les darreres setmanes per cobrir un fets tant excepcionals. La seu a Barcelona es va convertir en un punt estratègic i va oferir un gran nombre de serveis als professionals, com per exemple tenir un espai per escriure les cròniquesseguir en directe els fetscarregar les bateries dels telèfons mòbils o connectar-se a la xarxa WI-FI. D'aquesta manera 'El Col·legi va ser l'autèntica Casa dels Periodistes' i sempre tindrà com a principal missió donar suport i garantir el dret a la informació.

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   Bon dia Estic tramitant la solicitud de les armilles, tinc un dubte, puc demanar també per els corresponsals que tinc a Madrid?? Gràcies
  2. Francesc Xavier Puig García
   Truca'ns al Col·legi i t'expliquem

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.